Ανόργανη «ζωή» με τη μορφή σπείρας!

Γράφει:

Ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Ο Ράιχ παρατήρησε πως όταν δύο σπειροειδώς κινούμενες μονάδες οργόνης συγκλίνουν και υπερτεθούν τότε χάνεται η κινητική τους ενέργεια και η ταχύτητα τής σπειροειδούς κίνησης κατά μήκος τού χώρου ελαττώνεται σημαντικά. Στην πορεία η τροχιά των δυο ενωμένων μονάδων γίνεται απότομα καμπυλοειδής και επέρχεται μεταβολή από τη μακρόσυρτη στροβιλιστική κίνηση σε επιτόπια και κυκλική.

 

cosmic-dust

Η κοσμική σκόνη τού γαλαξία τής Ανδρομέδας όπως αυτή αποκαλύφθηκε στο υπέρυρθρο με το τηλεσκόποιο Spitzer (Wiki Commons/SST).

Από την άλλη μεριά άρθρο που δημοσιεύθηκε στο New Journal of Physics αναφερόταν σε επιστήμονες που εργάζονται σε διάφορα εργαστήρια όπως στη Ρωσική Aκαδημία Επιστημών, στο Ινστιτούτo Μαξ Πλανκ Εξωγήινης Φυσικής και στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, οι οποίοι βρήκαν ότι η διαστημική σκόνη όταν είναι φορτισμένη σε σημείο που να συμπεριφέρεται ως πλάσμα, παίρνει τη μορφή σπειροειδών σχηματισμών και αποκτά τις ιδιότητες τού DNA!

Μπορεί δηλαδή το πλάσμα – σκόνη να επαναδημιουργεί την  ύπαρξή του διαιρούμενο κατά κάποιο τρόπο όπως η αμοιβάδα, να «τρέφεται» παίρνοντας υλικό από άλλους μικρότερης φόρτισης «οργανισμούς» πλάσματος, να αποθηκεύει πληροφορίες, να λειτουργεί αυτόνομα και… να εξελίσσεται!

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής τής επιστημονικής ομάδας που διεξήγε τις προσομοιώσεις  δόκτορας Tsytonich[1] «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι σύνθετες αυτο-οργανωνόμενες δομές πλάσματος επιδεικνύουν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ζωή που βασίζεται σε ανόργανη ύλη»! Η ομάδα των επιστημόνων δήλωσε επίσης ότι τέτοια ανόργανη «ζωή» είναι δυνατό να δημιουργείται σε διάστημα μικροδευτερολέπτων ακόμα και στον πλανήτη μας στο σημείο όπου καταλήγουν οι κεραυνοί στο έδαφος!

 

Μερικά χρόνια νωρίτερα από την ανωτέρω ανακοίνωση οι δόκτορες Erzilia Lozneanu και Mircea Sandulovisiu από το πανεπιστήμιο  Alexandru Ioan Cuza τής Ρουμανίας, βρήκαν μέσω εργαστηριακών πειραμάτων[2] ότι πλάσμα σε μορφή σφαίρας που έχει ελικοειδή δομή μπορεί διαιρούμενο να αναπαραχθεί και με τις κατάλληλες συνθήκες να αυξηθεί σε μέγεθος έλκοντας ουδέτερα άτομα αργού, διασπώντας τα σε ιόντα και ηλεκτρόνια, για να «φορτίσουν» με αυτό τον τρόπο τα εξωτερικά του τοιχώματα και ότι μπορεί να «επικοινωνεί» με άλλους πλασματικούς σχηματισμούς. Αυτό το καταφέρνει εκπέμποντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια αναγκάζοντας να δονούνται τα άτομα άλλων πλασματικών δομών. Επιπλέον, αν και η σφαίρα πλάσματος απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες για να αναπτυχθεί μπορεί να «επιβιώσει» σε συνθήκες όπου συμβαίνουν οι συνήθεις βιοχημικές αλληλεπιδράσεις. Με βάση αυτές τις ανακαλύψεις προτάσσουν τη θεωρία ότι προϋπόθεση για την εξέλιξη της οργανικής ζωής στη Γη είναι η ύπαρξη τής ανόργανης σπειροειδούς πλασματικής οργάνωσης τής ύλης!

Στο σημείο αυτό παρατηρούμε ότι η θεωρία των Ρουμάνων επιστημόνων πλησιάζει τα ευρήματα του Tsytonich και των άλλων επιστημονικών ομάδων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πιθανώς το σημείο πτώσης ενός κεραυνού (ο κεραυνός είναι σε κατάσταση πλάσματος) στο έδαφος τής Γης και η σχεδόν ακαριαία δημιουργία σπειροειδών πλασματικών δομών μπορεί να δράσει ως κάποιο είδος μαγιάς που θα υποβοηθούσε την ανάπτυξη πρωτόγονων βιολογικών κυττάρων.

Η πρώτη εργαστηριακή απόδειξη τής ιδιότητας τού πλάσματος να μετασχηματίζεται αυθόρμητα σε σπιράλ ήρθε με το πείραμα «Blackjack V», που διεξήχθη στα Maxwell Labs το 1979. Διοχετεύθηκε και από τα δύο άκρα ενός σωλήνα ισχύς ενός τρισεκατομμυρίου βατ, δηλαδή πέντε φορές μεγαλύτερη από την ισχύ που παρήγε τη δεκαετία εκείνη ο κόσμος. Όλη η ισχύς μετατράπηκε ακαριαία σε νηματοειδές πλάσμα. Στη συνέχεια οι δύο νηματοειδείς πλασματικές οντότητες κινήθηκαν ελκόμενες μεταξύ τους και προς μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων ενώθηκαν και μετασχηματίστηκαν σε σπιράλ.

 

Screen Shot 2014-02-20 at 13.18.05

 

 

 

Εδώ ας επιστρέψουμε στην επιστήμη τής Οργονομίας και στο πείραμα φωταύγειας των σωλήνων κενού, με ένα ωραίο μπλε χρώμα που εμφανίζεται εντός των σωλήνων ύστερα από την παραμονή έξι εβδομάδων μέσα σε συσσωρευτή οργόνης. Η φωταύγεια αυτή είναι μια κατάσταση τής οργονοενέργειας σε φάση υπερδιέγερσης από περίπου 250 βολτ ηλεκτρισμού που διοχετεύονται στα δύο ηλεκτρόδια που βρίσκονται ανά ένα στα δύο άκρα τού σωλήνα. Για να συμβεί το ίδιο γεγονός τής φωταύγειας, χωρίς την παραμονή και φόρτιση των σωλήνων σε συσσωρευτή οργόνης, απαιτούνται 50.000 βολτ ηλεκτρισμού! Το ίδιο φαινόμενο σε πολύ ισχυρότερη κλίμακα (όρανουρ) είναι η γνωστή μπλε φωταύγεια στην καρδιά των πυρηνικών αντιδραστήρων. Πρώτος το είχε παρατηρήσει το 1934, ο Τσερενκόφ με την εκπομπή γαλάζιου φωτός από ένα μπουκάλι νερό που δεχόταν ραδιενεργή ακτινοβολία. Τα φαινόμενα φωταύγειας μοιάζουν να είναι καταστάσεις που ανήκουν τόσο στο χώρο τής φυσικής πλάσματος, όσο και σε υπερδιεγερμένη οργόνη. Η φωταύγεια νερού ονομάστηκε ακτινοβολία Τσερενκόφ και η επιστήμη ξεμπέρδεψε με αυτό. Ωστόσο, το φαινόμενο φωταύγειας σε σωλήνες κενού παραμένει παντελώς άγνωστο και δεν μπορεί να συμβαίνει με βάση τους νόμους τής φυσικής.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη αφορά την πλασμάσφαιρα και συνδέεται με το θέμα μας. Η πλασμάσφαιρα βρίσκεται πάνω από τη στρατόσφαιρα και στην ουσία είναι το εσωτερικό στρώμα τής μαγνητόσφαιρας, η οποία είναι η έσχατη ασπίδα τού πλανήτη μας από την καταστροφική για τη ζωή κοσμική και ηλιακή ακτινοβολία. Από τη μαγνητόσφαιρα και πέρα εξαπλώνεται ο διαστημικός χώρος. Η πλασμάσφαιρα είναι μάζα πλάσματος που εμφανίζει δύο ιδιότητες παρόμοιες με το οργονοενεργειακό περίβλημα τής Γης. Περιστρέφεται δηλαδή γύρω από τη Γη, και υπάρχει σε μεγάλη πυκνότητα στην περιοχή τού Ισημερινού. Η ταχύτητα περιστροφής τής πλασμάσφαιρας είναι ελαφρώς μικρότερη από την ταχύτητα περιστροφής τής Γης. Αντίθετα, το περίβλημα οργόνης περιστρέφεται ελαφρώς ταχύτερα από τη Γη.

Γνωρίζουμε ήδη από τα πειράματα τού Ράιχ ότι για να προκληθεί φωταύγεια τής οργόνης σε σωλήνες κενού απαιτούνται εκτός από τη φόρτισή τους σε συσσωρευτή οργόνης και ισχυρές ηλιακές εκρήξεις (ο ηλιακός άνεμος είναι σε μορφή πλάσματος). Δηλαδή με άλλα λόγια απαιτείται πολύ ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία για να υπερδιεγερθεί η οργόνη. Όπως αναφέρει ο Ράιχ[3] η σταδιακή εξαφάνιση τής φωταύγειας των σωλήνων κενού οφειλόταν στη μείωση της ηλιακής δραστηριότητας κατά το 1948 για να φτάσει ο Μάιος τού 1950 όταν η φωταύγεια των σωλήνων εξαφανίστηκε εντελώς.

Η διέγερση τής πλασμάσφαιρας λένε οι επιστήμονες προκαλείται από την κοσμική και ηλιακή ακτινοβολία, (το ίδιο φαινόμενο που συμβαίνει και με τη φωταύγεια τής οργόνης μέσα σε σωλήνες κενού). Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ότι η πλασμάσφαιρα λειτουργεί ως ένα είδος φράκτη τής κοσμικής ακτινοβολίας και ταυτόχρονα ως ρυθμιστής και τροφοδότης τής μαγνητόσφαιρας, «ταΐζοντάς» την με 90 τόνους πλάσμα κάθε ημέρα![4] Όλα δείχνουν ότι διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο επειδή με τη φραγή ενός μεγάλου μέρους τής διαστημικής και ηλιακής ακτινοβολίας μάς προστατεύει, αλλά καταφέρνει ταυτόχρονα να διατηρεί σε κατάσταση «ηρεμίας» το κατώτερο οργονοενεργειακό περίβλημα τής Γης. Δεν επιτρέπει δηλαδή την υπερδιέγερσή του και τη μετάβασή του σε κατάσταση όρανουρ, που είναι άκρως επικίνδυνη για τη ζωή.

Ένα ακόμα γεγονός που υποδηλώνει τη σύνδεση ηλιακής ακτινοβολίας και οργονοτικής διέγερσης είναι η νύχτα, η οποία σύμφωνα με τη φυσική δεν θα έπρεπε να υπάρχει! Η μέρα θα έπρεπε να είναι η συνεχής κατάσταση στη Γη, αλλά και σε κάθε πλανήτη λόγω των ασύλληπτων ποσοτήτων ακτινοβολίας των άστρων. Η φυσική δίνει κάποιες ατελείς εξηγήσεις, αλλά το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί υπάρχει η νύχτα;

Ο Ράιχ παρατήρησε ότι το ημερήσιο φως το οποίο συνδέουμε άμεσα με την εμφάνιση τού Ήλιου στον ουρανό μας και την ακτινοβολία του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διέγερση του οργονοενεργειακού περιβλήματος τής Γης από την ηλιακή ακτινοβολία. Ένα γεγονός που αποδεικνύει σωστό τον ισχυρισμό του είναι το βαθύ κατάμαυρο σκοτάδι που παρατηρούν στο Διάστημα οι αστροναύτες, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο![5]

Σε αυτό το κείμενο γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης των ιδιοτήτων και τής σπειροειδούς κίνησης  τής οργόνης  με τις νεότερων ανακαλύψεις στη φυσική πλάσματος και μια απόπειρα να συνδεθεί η σπείρα με φαινόμενα όχι μόνο τής οργανικής ζωής, όπως συμβαίνει με την σπείρα του DNA, αλλά και με τη νέα μορφή ανόργανης ζωής, τη σπείρα πλάσματος, και την πλασμάσφαιρα, αλλά και τη δημιουργία τής ύλης, όπως εκτίμησε ο Ράιχ βλέποντας τη σπειροειδή κίνηση των μονάδων οργόνης μέσα στο οργονοδωμάτιο. Γεγονός που παρατήρησαν έκπληκτοι δεκάδες γιατροί – μαθητές του και άλλοι επιστήμονες.

Καταλήγοντας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ονομασία «πλάσμα» (plasma) σημαίνει κάθε τι που πλάστηκε από το Δημιουργό, είναι ελληνική και δόθηκε για την πλασματική κατάσταση τής ύλης. Επιπλέον είδαμε ότι η κατάσταση τού άβιου σπειροειδούς πλάσματος εμφανίζει τις ιδιότητες τού έμβιου κυττάρου. Έχει δηλαδή ημιδιαπερατή ενεργειακή στοιβάδα διά μέσου τής οποίας μπορεί να «τρέφεται» απορροφώντας άλλους υποδεέστερους σχηματισμούς πλάσματος, (στο πλάσμα[6] εμφανίζεται μια από τις βασικές ιδιότητες τής οργόνης, δηλαδή ροή ενέργειας από το χαμηλότερο δυναμικό στο ισχυρότερο), μπορεί να διαιρείται, να αυξάνεται και να επικοινωνεί με το περιβάλλον και ότι το 99,9% τής γνωστής ύλης τού Σύμπαντος βρίσκεται σε κατάσταση πλάσματος…


[1] «Physicists Discover Inorganic Dust With Lifelike Qualities» http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070814150630.htm

[2] «Minimal-cell system created in laboratory by self-organization», Erzilia Lozneanu, Mircea Sanduloviciu – http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960077902006628

 [3]  Meteorological Functions in Orgone-Charged Vacuum Tubes, By Wilhelm Reich. Orgone Institute Press 1950, on page 184.

 [4]  «ESA’s Cluster Spacecraft Detects Plasmaspheric Wind», 3/7/2013 – http://scitechdaily.com/esas-cluster-spacecraft-detects-plasmaspheric-wind/

 [5] Δείτε για περισσότερα σχετικά με το φως και την οργόνη στην αξιόλογη αναφορά για τον Ράιχ από την ιστοσελίδα: http://www.mousaios.gr/ο-βίλχελμ-ράιχ-η-οργόνη-αιθήρ-και-οι-αρ/

 [6]  Το πλάσμα θεωρείται ως η τέταρτη κατάσταση της ύλης (οι υπόλοιπες τρεις είναι η στερεή, η υγρή και η αέρια). Το πλάσμα συνίσταται από ελεύθερα ηλεκτρόνια και ιόντα (άτομα ή μόρια που έχουν χάσει ή αποκτήσει ένα ή περισσότερα ηλεκτρόνια), και είναι υπεριονισμένη κατάσταση της ύλης. Επίσης είναι θετικό στον ηλεκτρισμό.

Σημειώση: Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε στο «5ο Οργόνομα».

 

Screen Shot 2014-02-20 at 13.28.07

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s