Μυστικοί πράκτορες και υπηρεσίες σε κάθε βήμα τού Ράιχ…

Γράφει:

ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Εντυπωσιάζει ο «χορός» των μυστικών υπηρεσιών που ξετυλίχτηκε γύρω από τη ζωή και τις ανακαλύψεις τού Ράιχ. Εάν προσθέσουμε στην υποχθόνια δράση τους τις δεκάδες κρατικές ή εμπορικών συμφερόντων οργανώσεις και ιδρύματα που φοβήθηκαν και ενοχλήθηκαν από τις ανακαλύψεις τού Ράιχ, συκοφαντώντας τον και ραδιουργώντας για την καταστροφή του, τότε το άθλιο πανόραμα που δημιουργείται είναι μοναδικό. Κανένας άλλος επιστήμονας στην Ιστορία τού πολιτισμού μας δεν υπήρξε στόχος τόσο πολλών και τόσο αλλότριων οργανωμένων ή όχι συμφερόντων.(1)

Γαλλίδα παιδοκτόνος τού 1825.

Γαλλίδα παιδοκτόνος τού 1825.

Ο Ράιχ εξαιτίας των γραπτών του και των ανακαλύψεών του συγκέντρωσε τη δράση εναντίον του τόσο των πρακτόρων τής Μόσχας, όσο και των Ες – Ες τού Χίτλερ. Την εχθρότητα και τις συκοφαντίες των μελών τής Διεθνούς, Αυστριακής και Γερμανικής Ψυχαναλυτικής Ένωσης, όσο και τού Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχιάτρων, αλλά και του Αμερικανικού Συλλόγου Γιατρών. Ενόχλησε τους Συλλόγους Φαρμακοποιών και Χημικών, τους φανατικούς καθολικούς, αλλά και τους άθεους κομουνιστές. Τον συκοφάντησαν και τον συκοφαντούν ακόμα και σήμερα μαρξιστές, σοσιαλιστές, φασίστες, ακραίοι θρησκευόμενοι, τα θύματα τής σταλινικής προπαγάνδας και των ποικίλων οικονομικών και άλλων συμφερόντων.

Τον συκοφάντησε και περιέργως συνεχίζει να τον συκοφαντεί η πλειοψηφία των ΜΜΕ χωρίς οι κονδυλοφόροι τους να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις ανακαλύψεις του, αναμασώντας απλώς όσα διέσπειραν οι συκοφάντες του. Τον συκοφάντησε το επιστημονικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ τής Νορβηγίας εξαιτίας τής ανακάλυψης των βιόντων και τον συκοφαντούσαν μετά από κάθε συγκλονιστική ανακάλυψή του, αγνοώντας ωστόσο κάθε πλευρά τού έργου του σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Την «ανησυχία» τους για τις δραστηριότητές του εξέφρασαν οι αρχές τής Δανίας, Νορβηγίας και Σουηδίας. Ανησύχησε και το FBI για την υποτιθέμενη κομουνιστική του δράση. Προκάλεσε μέγα άγχος και στενοχώρια στους φαρμακοβιομήχανους με την ανακάλυψη τού συσσωρευτή οργόνης, αλλά και το ενδιαφέρον σκοτεινών μυστικών υπηρεσιών μετά την ανακάλυψη τού κινητήρα οργόνης, με τον μυστηριώδη Γουίλιαμ Γουάσινγκτον να κλέβει δύο οργονοκινητήρες και να εξαφανίζεται στη συνέχεια από προσώπου Γης.

Τον συκοφάντησε ο πατέρας τής Ατομικής Βόμβας Οπενχάιμερ, ενώ η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανησύχησε σφόδρα μετά το πείραμα όρανουρ που έδειχνε τη μέγιστη καταστροφικότητα τής ραδιενέργειας ακόμα και στην υπιότερη ύπαρξή της και στελέχη της που παρακολουθούσαν το έργο του, μετά το κλείσιμό του στη φυλακή αλληλοσυγχαίρονταν με την Υπηρεσία Τροφών και Φαρμάκων των ΗΠΑ επειδή όπως παραδέχθηκαν «Ο Ράιχ αποτελούσε αγκάθι στο μάτι τους»!

Τον ενόχλησαν και τον συκοφάντησαν αμέτρητες άλλες μικρότερης ισχύος υπηρεσίες, επαγγελματικές οργανώσεις και άτομα, παίζοντας έτσι αρνητικό ρόλο της στη ζωή του. Όπως ο κομουνιστής υπουργός Δικαιοσύνης τής Νορβηγίας Trygve Lie, που υπέγραψε την απέλασή του από τη χώρα, ο οποίος έγινε αργότερα ο πρώτος Γ.Γ. τού ΟΗΕ…

Αριστερά βλέπουμε τον υποστηρικτή τού Ράιχ, Ντάγκλας, ο οποίος ήταν μυστικοσύμβουλος τού προέδρου των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ, (δεξιά). Ο Ράιχ εθεωρείτο παρανοϊκός όταν έλεγε την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή διατηρούσε συμπάθειες και επαφές με υψηλά ιστάμενους στην κυβέρνηση. (Η φωτογραφία από το βιβλίο «Wilhelm Reich and the Cold War» τού Jim Martin).

Αριστερά βλέπουμε τον υποστηρικτή τού Ράιχ, Ντάγκλας, ο οποίος ήταν μυστικοσύμβουλος τού προέδρου των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ, (δεξιά). Ο Ράιχ εθεωρείτο παρανοϊκός όταν έλεγε την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή διατηρούσε συμπάθειες και επαφές με υψηλά ιστάμενους στην κυβέρνηση. (Η φωτογραφία από το βιβλίο «Wilhelm Reich and the Cold War» τού Jim Martin).

Ωστόσο θετικό ενδιαφέρον για τον Ράιχ σε κορυφαίο επίπεδο έδειξαν ο Βίλι Μπραντ, ο οποίος υπήρξε καγκελάριος τής Δυτικής Γερμανίας, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο είχε αγοράσει δεκάδες αντίτυπα το βιβλίο του «Η Μαζική ψυχολογία του φασισμού» για την ενημέρωση των διπλωματών του. Θετικό ενδιαφέρον έδειξε και ο σύμβουλος τού τότε προέδρου των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ, Lewis Douglas, ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Ράιχ εξαιτίας τής ανακάλυψης του για την επίδραση στον καιρό με το Cloudbuster. Ο Douglas διατηρούσε στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής Φυσικής και υπήρξε ο κύριος χρηματοδότης για να ξεκινήσει το 1954 η ίδρυσή του. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ τον είχε ορίσει επικεφαλής τής Προεδρικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καιρού. Τον ίδιο χρόνο ο Ράιχ έκανε επιχειρήσεις αλλαγής καιρού στο Τάσον τής Αριζόνας, στην ίδια περιοχή όπου μόλις πριν λίγους μήνες είχε αρχίσει τη λειτουργία του το Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής Φυσικής. Ο Douglas ανήκε επίσης στο στενό και άκρως απόρρητο κύκλο συμβούλων τού Αϊζενχάουερ, ο οποίος είχε την ονομασία «Τhe Majestic-12». Τα άτομα που τον αποτελούσαν συμπεριλαμβανομένου και τού προέδρου των ΗΠΑ ασχολούνταν με τα φαινόμενα των UFO. Η ομάδα αυτή οργανώθηκε τον ίδιο χρόνο που υπήρξαν οι διαδόσεις για τη συντριβή ενός UFO στο Ρόσγουελ τον Ιούλιο του 1947…

Μεταξύ εκείνων που περιελίσσονταν σαν τοξικά παράσιτα γύρω από τον Ράιχ ήταν και ένας κορυφαίος πράκτορας τής Μόσχας ο οποίος παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο Άνι, με την οποία ο Ράιχ είχε αποκτήσει τις κόρες του Εύα και Λόρι.

Ο Ράιχ θεωρούσε «φίδι» τον άνθρωπο που παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του, η οποία ήταν πηγή μέγιστων προβλημάτων για αυτόν. Όπως όλα δείχνουν δεν γνώριζε το σκοτεινό παρελθόν του και το παρατσούκλι που του έδωσε προφανώς ξεπήδησε αυθόρμητα από τα χείλη του μετά την πρώτη συνάντηση των δυο ανδρών το 1933.

Ο δεύτερος σύζυγος τής Annie χρησιμοποιούσε νόμιμα το ψευδώνυμο «Arnold Rubinstein». Οι κομουνιστές σύντροφοί του, πράκτορες τής Μόσχας, τον ήξεραν με το ψευδώνυμο Thomas ή Comrade Thomas, (ο σύντροφος Τόμας). Το πραγματικό του όνομα ήταν Yakov Samojlovic Reich και γεννήθηκε το 1886 σε περιοχή τής Πολωνίας που κατείχαν οι Ρώσοι και βρίσκεται σήμερα στην Ουκρανία, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη περιοχή όπου γεννήθηκε ο Ράιχ. Δεν γνωρίζουμε εάν οι δύο Ράιχ ήταν συγγενείς.

Ο Ράιχ και το ζεύγος Rubinstein συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Αυστρία, τον Αύγουστο του 1933 όπου οι Rubinstein έκαναν διακοπές. Το 1938 το ζεύγος μεταναστεύει στη Νέα Υόρκη μαζί με τις δύο κόρες τού Ράιχ, Εύα και Λόρι.

Ένα χρόνο αργότερα μετανάστευσε στις ΗΠΑ και ο Ράιχ. Όταν συνελήφθη στις 12 Δεκεμβρίου τού 1941 στις 2 μετά τα μεσάνυχτα από άνδρες τού FBI και παρέμεινε στη φυλακή για ένα περίπου μήνα ως ύποπτος κατασκοπείας, εκτιμούσε ότι η πρώην γυναίκα του και ο σύζυγός της ήταν αυτοί που κίνησαν τα νήματα. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αυτό που ακριβώς συνέβη.

Ο Ράιχ γνώριζε ότι η πρώην σύζυγός του τον μισούσε. Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι η κόρη τού Φρόιντ η Anna, κατά τη διάρκεια τής ανάλυσης που έκανε στη σύζυγο τού Ράιχ την Annie, όταν ακόμα βρισκόταν στην Ευρώπη, τη συμβούλευε να μην έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον σύζυγό της, επειδή ήταν τρελός(!) Ας θυμηθούμε ότι εκφραζόταν έτσι τη χρονική περίοδο, όπου ο Ράιχ εθεωρείτο ιδιοφυής, εκτός από τους συναδέλφους του, από τον ίδιο τον Φρόιντ, αλλά και από την ίδια την κόρη τού Φρόιντ, Anna, η οποία παρακολουθώντας τα κλινικά σεμινάρια που έδινε ο Ράιχ για τους νέους ψυχαναλυτές τα έκρινε ως έξοχα!..

Η πρώτη σύζυγος τού Ράιχ έκανε αρκετά για να τον απαξιώνει, όχι μόνο στα μάτια των συναδέλφων της, αλλά και των ίδιων των παιδιών τους. Γνωρίζουμε ότι η κόρη τού Φρόιντ συνεισέφερε σημαντικά σε αυτό αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί με ποιο τρόπο και σε τι μέγεθος συνεισέφερε στην τροφοδότηση αυτού τού μίσους ο δεύτερος άνδρα τής Annie, ο Comrade Thomas. Ωστόσο, με δεδομένο το παρελθόν του και το μίσος που έτρεφε για τον Ράιχ δεν θα είμαστε μακριά εάν εκτιμήσουμε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να τον συκοφαντήσει.

Όπως αναφέρει ο Jim Martin στο έξοχο βιβλίο του «Wilhelm Reich and the Cold War», ο «Thomas» γνώριζε προσωπικά τον Λένιν και τον Τρότσκι. Είχε λάβει μέρος στην Οκτωβριανή Επανάσταση και μετά λίγα χρόνια του ανατέθηκε η «διαφώτιση» τής Ευρώπης μέσω ενός προπαγανδιστικού μηχανισμού που χτίστηκε με πακτωλό ρουβλίων! Ήταν ο άνθρωπος, που έκανε τις βρόμικες δουλειές, επειδή ήταν γνώστης των εκρηκτικών μηχανισμών. Ήταν επίσης εκείνος που είχε εμπιστευθεί η Μόσχα, για να οργανώσει τις παράνομες δραστηριότητες τής Κομιντέρν. Ο «Thomas» έστελνε τις αναφορές του κατευθείαν στους Λένιν, Ζινόβιεφ και Τρότσκι. O πακτωλός χρημάτων, χρησιμοποιήθηκε και για την Επανάσταση τού 1918 στη Γερμανία, που κατέληξε σε αιματηρό φιάσκο.

Ο «Thomas», αποδείχθηκε στην πορεία κάκιστος διαχειριστής τού πακτωλού ρουβλίων που έστελνε η ΕΣΣΔ στο εξωτερικό για προπαγανδιστικές αλλά και επαναστατικές ανάγκες της. Οι «λογιστές» του Κρεμλίνου τον βρήκαν καταχρεωμένο και το «ταμείο» άδειο. Τον κάλεσαν στη Μόσχα για απολογία, που θα οδηγούσε σε εξορία ή εκτέλεση. Το 1925, οι υψηλά ιστάμενοι προστάτες του αποφάσισαν ότι οι κινήσεις του ήταν λάθος και χαοτικές στο χώρο των εκδόσεων και παίρνοντας συγχωροχάρτι γλίτωσε την εξορία ή την εκτέλεση. Τον επόμενο χρόνο οι υποστηρικτές τού Thomas, όπως ο Τρότσκι, ο ιδρυτής τής Κομιντέρν Ζινόβιεφ και άλλοι καθαιρούνται από το Πολιτμπιρό, (το Κεντρικό Πολιτικό Γραφείο του Κ.Κ.).

Ο Thomas στη συνέχεια έζησε στο Βερολίνο για 8 χρόνια έως το 1933 με το ψευδώνυμο «Arnold Rubinstein». Εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε ένα παιδί, αλλά εγκατέλειψε τη σύζυγό του Ruth, η οποία εκτελέστηκε από τους ναζί. Η κόρη του στα 15 της ρίχτηκε σε φυλακή στην Ολλανδία όπου βιάστηκε κι έμεινε έγκυος από Γερμανό στρατιώτη. Αν ζούσε, θα ήταν σήμερα γύρω στα 80. Η μικρότερη κόρη του Ράιχ, Λόρι, έψαξε γι’ αυτή την ετεροθαλή αδελφή, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πράκτορας τής ιστορίας μας μεταναστεύει το 1933 στην Τσεχοσλοβακία, συνεχίζοντας την παράνομη δραστηριότητά του. Αρχίζει να συζεί με τη μετέπειτα σύζυγό του και πρώτη σύζυγο τού Ράιχ, Annie Pink Reich. Από εκεί καταφέρνει να οργανώσει το 1936 την απόδραση μιας συντρόφου του από γερμανική φυλακή – νοσοκομείο, η οποία είχε συλληφθεί το 1935 λόγω τής συμμετοχής της σε μαρξιστική σέχτα. Πρόκειται για την Edith Jacobson,η οποία δούλευε μαζί με τον Ράιχ στο κίνημα σεξ-πολ στο Βερολίνο. Ανήκε στο μαρξιστικό κύκλο των ψυχαναλυτών με επικεφαλής τους Ράιχ – Fenichel, αλλά σιώπησε όταν ο Ράιχ διαγράφηκε με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις το 1934 από τη Διεθνή Ψυχαναλυτική Εταιρεία.

Η Τζέικομπσον καλύπτοντας το μαρξιστικό – επαναστατικό παρελθόν της θα μεταναστεύσει αργότερα στις ΗΠΑ, θα γίνει πρόεδρος τής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας τής Νέας Υόρκης και όπως όλα δείχνουν συνέχισε να συκοφαντεί τον Ράιχ. Παράλληλη πορεία είχαν αρκετοί ψυχαναλυτές με μαρξιστικό παρελθόν και άτομα με έντονη επαναστατική κομουνιστική δράση. Μετανάστευσαν στη Νέα Υόρκη ενσωματώθηκαν στην κυρίαρχη επιστημονικη κλίκα, κατέλαβαν εξέχουσες θέσεις και απέκτησαν ισχύ. Ο Ράιχ ήταν γι΄ αυτούς, (όπως και για την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας), ένα αγκάθι στο μάτι τους επειδή γνώριζε το κρυφό παρελθόν τους. Έκαναν λοιπόν όσα έπρεπε για να μειώσουν την επιρροή και την αξιοπιστία του.

————————————–

[1] Για περισσότερα δείτε: Ο ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΪΧ – https://yperthesi.wordpress.com/2010/04/15/ο-χοροσ-των-πρακτορων-γυρω-απο-τον-ραϊχ/

Αναδημοσίευση από το 5ο «Οργόνομα»

Screen Shot 2013-10-25 at 6.30.20 PM

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s