Αντικειμενικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο τού Ράιχ

Δωμάτιο-οργονοθάλαμος. Ο Ράιχ μέσα σε αυτό έκανε σημαντικές παρατηρήσεις για τις ιδιότητες τής οργόνης.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο τού Βίλχελμ Ράιχ με τίτλο: Man’s Right to Know, που θα μπορούσε να μεταφραστεί «Το Δικαίωμα να γνωρίζεις», έχει αναρτηθεί στο ίντερνετ. Αποτελεί δημιουργία τού διευθυντή του Μουσείου Ράιχ, Kevin Hinchey, και είναι η πλέον αντικειμενική, χωρίς υπερβολές περιληπτική παρουσίαση των περισσότερων ανακαλύψεων αυτής τής επιστημονικής μεγαλοφυϊας τού 20ού αιώνα.

Δημιουργήθηκε το 2002 και αποτελεί ένα είδος εισαγωγής στη ζωή και τις ανακαλύψεις τού Ράιχ, για τους επισκέπτες τού Μουσείου Ράιχ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τού Μουσείου, αυτό το ντοκιμαντέρ των 28 λεπτών είναι μια ελάχιστη προσπάθεια για να μπορέσει κάποιος να αντιληφθεί τη ζωή και το έργο τού Ράιχ. Είναι απλά ένα ξεκίνημα και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα γραπτά τού Ράιχ ή μια επίσκεψη στο Όργονον όπου είναι το Μουσείο, για να έχει κάποιος έπειτα από αρκετές ώρες παραμονής, την αντίληψη πώς ζούσε και τι έκανε στην καθημερινή του πραγματικότητα ο Ράιχ.

Η προσωπική μου άποψη για αυτό το ντοκιμαντέρ είναι απολύτως θετική. Το συγκλονιστικότερο μέρος του αποτελούν τα σημεία όπου φαίνεται η κινητήρια δύναμη τής οργόνης, καθώς ο Ράιχ πλησιάζει και απομακρύνει το χέρι του σε ένα μικρό ανεμιστήρα, ο οποίος γυρίζει με τη φόρτιση από το χέρι τού Ράιχ και σταματά μόλις το χέρι του απομακρύνεται. Σημειώστε ότι το άτομο με το συμβολικό όνομα Ουάσιγκτον, που εργαζόταν δίπλα στον Ράιχ όταν αυτός τελειοποιούσε τη λειτουργία τού οργονοκινητήρα, εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του δύο οργονοκινητήρες!

Από τα δεδομένα που έχω συλλέξει έως τώρα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι επρόκειτο για άτομο που είχε σταλεί από κάποιους… ακριβώς για αυτό το σκοπό. Να μάθει δηλαδή τα μυστικά τού οργονοκινητήρα. Αγνοώ παντελώς και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ, εάν κατάφερε να αποσπάσει από τον Ράιχ τον κρίσιμο παράγοντα  Υ, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του.

Συγκλονιστικό είναι επίσης το σημείο όταν βλέπουμε  την φωταυγούσα οργόνη, εντός φιάλης κενού, μια φωταύγεια που με βάση τους νόμους τής φυσικής δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Καλό είναι να δουν αυτή τη φωτογραφία ορισμένοι φυσικοί, μήπως υποψιαστούν ότι κάτι περισσότερο μπορεί συμβαίνει από αυτά που έμαθαν στο πανεπιστήμιο.

Η προσπάθεια τού Μουσείου Ράιχ να συντηρήσει το έργο αυτού τού τόσο συκοφαντημένου επιστήμονα, αξίζει βοήθειας. Η αγορά βιβλίων ή άλλου υλικού από το Μουσείο, ή ακόμα καλύτερα κάποια δωρεά, είναι κινήσεις ζωτικής σημασίας.

Η διεύθυνση τής ιστοσελίδας όπου μπορείτε να δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ:

http://www.youtube.com/user/wilhelmreichtrust

Η δισεύθυνση τής ιστοσελίδας τού Μουσείου Ράιχ:

The Wilhelm Reich Museum – Welcome

Advertisements

4 thoughts on “Αντικειμενικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο τού Ράιχ

    • Ναι, πράγματι θα έπρεπε να έδειχνε κάτι περισσότερο για τον οργονοκινητήρα την πλέον επαναστατική ανακάλυψη όλων των αιώνων!
      Αρκεί να υπάρχει κάτι περισσότερο στο πρωτογενές υλικό που άφησε ο Ράιχ, κάτι που μάλλον συμβαίνει, όπως φάνηκε από όσα είπε ο διευθυντής τού Μουσείου Ράιχ, με τις διαλέξεις που έδωσε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ας ελπίσουμε να δοθούν οι αναγκαίες δωρεές για να γίνει το φιλμ για τη ζωή τού Ράιχ κι εκεί να δούμε κάτι περισσότερο.

  1. Παράθεμα: Αντικειμενικό ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Βίλχελμ Ράιχ! | ΜΟΥΣΑΙΟΣ

  2. Παράθεμα: Αντικειμενικό ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Βίλχελμ Ράιχ! | ΜΟΥΣΑΙΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s