Ο Ράιχ επιβεβαιώνεται για τον τοκετό, αλλά και το μέλλον τού κόσμου μας

Γράφει:

Ο Χρήστος Μουσουλιώτης

 

Ο τρόπος που ερχόμαστε στον κόσμο διαμορφώνει τον τρόπο που θα ζήσουμε αργότερα σε αυτόν. Με ποσοστά που αγγίζουν στο 100% ανθρωπολόγοι έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν τη φύση τής κοινωνίας – βίαιη ή ειρηνική – από τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά. Ωστόσο, η φύση τού φυσικού τοκετού έχει μικρή σχέση με τη μοντέρνα εκδοχή της, όπως εμφανίζεται από τις ποικίλες οργανώσεις και ατομικές πρωτοβουλίες, επειδή αγνοούνται τα βασικότερα δεδομένα.

Αυτά είναι οι ανακαλύψεις τού Ράιχ για τη σωματική και χαρακτηρολογική θωράκιση, που δεν επιτρέπει στο είδος μας να έχει φυσικό τοκετό, επειδή απλούστατα η φύση μας είναι βαριά διαταραγμένη, γεγονός που παρεμβαίνει στη φυσική διαδικασία τού τοκετού, μετατρέποντας την έκφραση «φυσικός τοκετός» σε γκροτέσκα παραλλαγή και σε μια ακόμα τραυματική διαδικασία για το νεογνό και την εγκυμονούσα.

Όταν είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη διάλεξη στα ελληνικά, τής ψυχιάτρου – νευρολόγου Θεοδότας Χασάπη, (η οποία δίνει σχεδόν την ίδια διάλεξη στην έδρα τού Αμερικανικού Κολεγίου τής Οργονομίας στις ΗΠΑ), έμεινα κατάπληκτος για την παντελή άγνοια αυτών των κινημάτων γύρω από το τι πραγματικά είναι φυσικός τοκετός και την απίστευτη έλλειψη επαφής που τα διακρίνει για τις πραγματικές ανάγκες τής εγκυμονούσας και τού νεογνού, οι οποίες είναι πολύ πέρα από τον τοκετό στο σπίτι με μια μαία ή τον τοκετό σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κλινικών ή νοσοκομείων.

Δυστυχώς έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να βαδίσουμε για να βρεθούμε στη θέση να φέρνουμε στον κόσμο παιδιά, που δεν θα έχουν στο σώμα και την ψυχή τους τα σημάδια τής βίας και τής έλλειψης επαφής, αλλά μόνο το βάλσαμο τής αγάπης. Όπως είχε πει ο εξαιρετικά διάσημος για τις ανακαλύψεις του, σχετικά με τον τοκετό, Μισέλ Οντάν, «είναι αδύνατο να γεννιούνται παιδιά με αγάπη, όταν οι μητέρες δεν εκκρίνουν την ορμόνη τής αγάπης». Ακόμα και αν τα παιδιά γεννιούνται «φυσικά» στο σπίτι ή σε χώρους «φυσικού» τοκετού, θα πρόσθετα.

Δυστυχώς, ακόμα και ο Οντάν βρίσκεται μακριά από τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στις μητέρες να εκκρίνουν τις ορμόνες τής αγάπης, επειδή η έκκρισή τους δεν είναι μηχανιστική διαδικασία, αλλά συμμετοχή ολόκληρης τής ψυχοσωματικής δομής, μια συμμετοχή, για την οποία ο Οντάν φαίνεται να αγνοεί σε σημαντικό βαθμό, ότι τίθενται αξεπέραστα εμπόδια από τη θωράκιση, αν και έχει δηλώσει, πως το σημαντικότερο βιβλίο τού 20ού αιώνα είναι «Η δολοφονία τού Χριστού» τού Βίλχελμ Ράιχ.

Ωστόσο, ο Οντάν έγραψε πρόσφατα ένα θαυμάσιο βιβλίο με τίτλο: «The Functions of the Orgasms», αφιερωμένο στον Ράιχ και στη συγκλονιστική ανακάλυψή του για το ανακλαστικό τού οργασμού, (όπως περιγράφεται στο βιβλίο τού Ράιχ «Η λειτουργία τού οργασμού»). Τα ερωτήματα που θέτει ο Οντάν με βάση τις ανακαλύψεις, τις έρευνες και την  τεράστια εμπειρία του, είναι συγκλονιστικά, επειδή αγγίζουν το μέλλον μας. Η ανησυχία του ότι ο κόσμος μας χωρίζεται πλέον σε πολλούς που είναι γεννημένοι χωρίς τις ορμόνες τής αγάπης και τη δυνατότητα τής βαθιάς ανθρώπινης επαφής (ένα είδος ανθρώπινων ρομποκόπ θα έλεγα) και σε λίγους που έχουν γεννηθεί με τις ορμόνες τής αγάπης και την ικανότητα τής βαθιάς επαφής, δημιουργεί το αναπόφευκτο ερώτημα εάν είναι δυνατό να επιβιώσει ο κόσμος μας με όλους εμάς, τους στερημένους ανθρώπους που αποτελούμε την πλειοψηφία.

Η άποψη τού Ράιχ διαμορφωμένη εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα ήταν ότι «η χαρακτηροδομή των παιδιών τού μέλλοντος θα καθορίσει τη μοίρα τής ανθρωπότητας «. Αυτή η άποψη απαντά ευθέως στο ερώτημα τού Οντάν δημιουργώντας την επιτακτική ανάγκη για ευρύτερη συνειδητοποίηση τής υπάρχουσας αρνητικής για τη ζωή κατάστασης. Με μια τέτοια συνειδητοποίηση μπορεί να υπάρξει ευρεία αλλαγή στον τρόπο που γεννάμε τα παιδιά μας και στον τρόπο που τα μεγαλώνουμε.

Πιστεύω ότι εάν δεν αλλάξουν τα πάντα σε αυτό το χώρο, εάν δεν γίνουν ευρέως γνωστές οι ανακαλύψεις τού Ράιχ για το πώς διαταράσσεται η δυνατότητα τής αγάπης και τής επαφής κατά τον τοκετό και στη συνέχεια,  εάν με άλλα λόγια δεν σπάσει αυτή η «καταραμένη» αλυσίδα τής θωράκισης, που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά, το τρένο τού κόσμου μας κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την άβυσσο.

Στη συνέχεια παρατίθεται η ανακοίνωση και τα σχόλια τού Αμερικανικού Κολεγίου τής Οργονομίας (ACO) για τη διάλεξη τής Ψυχιάτρου Θεοδότας Χασάπη «Οι Ρίζες τής Αγάπης και τού Μίσους».

Τhe American College of Orgonomy

Time magazine’s October 4th cover story, “How the First Nine Months Shape the Rest of Your Life,” reiterates what Wilhelm Reich discovered in the 1940s and 50s; that life in the womb is a critical factor in shaping the person you become as an adult. The article reports an “explosion” in recent years of literature in the field known as “fetal origins.” In his ground-breaking 1948 book, Cancer Biopathy, Reich discussed the effect of the bioenergetic state of the mother and her connection with the fetus in the womb, and subsequent tendencies for emotional and physical illness.

Board-certified Greek psychiatrist, Dr. Theodota Chasapi, will address this timely topic during her presentation, “The Roots of Love & Hate,” as part of the ACO’s ongoing series of Social Orgonomy talks this Saturday, October 2nd at the Princeton Public Library, 65 Witherspoon St., Princeton, NJ from 3:00PM to 5:00PM. Admission is FREE thanks to underwriting support from Jack and Jean Sargent. Seating is limited and reservations are recommended. Refreshments will be served. Call (732) 821-1144 or make your reservation online by visiting http://www.orgonomy.org.

Time magazine article http://www.time.com/time/health/article/0,8599,2020815,00.html

This presentation has been approved by the American College of Nurse-Midwives for 0.2 continuing education credits and by DONA International for 1.75 continuing education units. (The ACNM does not endorse this program.)

Advertisements

4 thoughts on “Ο Ράιχ επιβεβαιώνεται για τον τοκετό, αλλά και το μέλλον τού κόσμου μας

 1. Μου αρέσουν πολύ τα άρθρα σου, αγαπητέ φίλε Χρήστο.

  Είναι δυστυχώς τόσο λίγες οι πιθανότητες να θεραπευτεί ο κόσμος μας, αφού για την πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοούνται οι αιτίες της ασθένειας.

  • Ο Ράιχ ήταν ο μόνος που αποκάλυψε την αποστροφή και το φόβο τού ανθρώπου για τις αλήθειες που κρύβονται στον πυρήνα του. Ακριβώς γι’ αυτό το τρόμο δεν είναι δυνατό να γίνουν δεκτές – ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ – οι αιτίες τής παράκρουσης που κολυμπάμε και τής συγκινησιακής πανούκλας που κυριαρχεί στον κόσμο μας.

 2. επιτέλους κάποιος που μιλάει…όταν το συνειδητοποίησα για πρώτη φορά αυτό που συμβαίνει και πόσο σοβαρές συνέπειες έχει όλο αυτή η κίνηση που μεγαλώνει όλο και περισσότερο τελευταία, με γέννες που γίνονται κατόπιν ραντεβού και οι καισαρικές που κανονίζονται, έτσι…χωρίς λόγο…είναι τρομακτικό όλο αυτό που γίνεται και τον τρόπο που κτίζουμε το μέλλον. αλλάζουν τις δομές των ανθρώπων στερώντας τους σημαντικά εφόδια για την ζωή και τα τελευταία χρόνια η κατάθλιψη, οι εθισμοί, η τρέλα, η βία, η μανία, η οργή κτίζουν το μέλλον… γιατί άραγε γιατί; αλλά που καιρός για σκέψη και για γνώση ε;

  • Αγαπητή Έλενα,
   Η παραφροσύνη και ο τοκετός συνδέονται στενά, αλλά η ευρεία παραφροσύνη τού είδους μας εμποδίζει αυτή την κατανόηση. Όσο βιαιότερα είναι τα γεγονότα κατά τον τοκετό και την περίοδο γύρω από αυτόν, τόσο περισσότερο διαταράσσεται η ψυχική και σωματική υγεία τού παιδιού.
   Ο Ράιχ τα είχε πει αυτά με το συγκλονιστικό κείμενό του που υπάρχει στο βιβλίο του «Ο Φρόιντ κι εγώ» και σε πολλά άλλα άρθρα του. Ο Οντάν και πολλοί άλλοι φωτισμένοι και ευαίσθητοι επιστήμονες τα επιβεβαίωσαν όλα, αν και μένουν πολλά ακόμα να κατανοήσουν από όσα είχε ανακαλύψει ο Ράιχ.
   Παρά τη γενική αθλιότητα διατηρώ την ελπίδα μου ότι πάμε προς το καλύτερο, αν κρίνω από την αντίδρασή σου, που δεν είναι η μοναδική και το γεγονός ότι επιτέλους οι γυναίκες κατανοούν το έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Για παράδειγμα στον «Αγγελιοφόρο» τής Πέμπτης 3 Νοεμβρίου διάβασα με έκπληξη να αναφέρεται, ότι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ανάγγειλε στήριξη σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες σε θέματα θηλασμού και όχι μόνο καθιερώνοντας μόνιμες τηλεφωνικές γραμμές! Αυτό πριν λίγα χρόνια θα ήταν ανήκουστο… Ο κόσμος αλλάζει επειδή η πληροφόρηση δεν μεταδίδεται πλέον μόνο κρυφά και διαστρεβλωμένη διαμέσου διάφορων «ιερατείων», αλλά ευρέως. Ναι υπάρχει ελπίδα!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s