ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ (Νο 4)

Γράφει:

Ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Ο Ράιχ μάς βοήθησε να κατανοήσουμε τους επιστημονικούς νόμους

τής ενεργειακής δύναμης που κινεί τα άτομα και την κοινωνία.

Μας βοήθησε να κατανοήσουμε πώς η ώθηση τής αλλαγής γίνεται τέλμα,

η εγρήγορση μετατρέπεται σε παραίτηση,

ο ορθολογισμός γίνεται παραλογισμός,

η εξέλιξη αλλάζει σε οπισθοδρόμηση,

η υγιής σεξουαλική ένωση μεταβάλλεται σε διαστροφή και εμπόρευμα,

η πρόοδος σταματά από την αντίδραση,

οι γιατροί μεταμορφώνονται σε εκτελεστές εντολών πολυεθνικών,

η δικαιοσύνη γίνεται αδικία,

οι πολιτικοί μετατρέπονται σε αχυράνθρωπους,

οι θρησκείες καθοδηγούν στρατούς πολέμου,

οι δημοσιογράφοι γίνονται λιβελλογράφοι,.

Πώς ο κοινωνικός παραλογισμός κυριαρχεί τού ορθολογισμού.

Με απλά λόγια, ο Ράιχ αποκάλυψε τις ρίζες τής αγάπης και τού μίσους, τής λογικής και τής τρέλας μας.

Αυτά ήταν υπερβολικά πολλά για να γίνει ανεκτός. Έπρεπε να συκοφαντηθεί συστηματικά τόσο το έργο του, όσο και η προσωπικότητά του κι αυτό έγινε από τα πλέον ετερόκλητα συμφέροντα, -ισμούς και παραλογισμούς.

Ακολουθεί το τέταρτο μέρος τού Ημερολογίου τής Αθλιότητας.

(Μέρος 4ο)


1934 Αύγουστος. Ο Ράιχ επιστρέφει μετά τη διαγραφή του από τη Διεθνή Ψυχαναλυτική Εταιρεία, από την Ελβετία στην Κοπεγχάγη.

1934 Οκτώβριος. Αναγκάζεται στην τέταρτη μετανάστευση στο Όσλο τής Νορβηγίας. Εγκαθίσταται προσωρινά σε ένα από εκείνα τα άθλια ξενοδοχεία – όπως γράφει «που είναι ικανά να τσακίζουν το ισχυρότερο πνεύμα». Θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες διαμονής και θα παραμείνει στη χώρα για 5 περίπου χρόνια.

1935  Ιανουάριος. Μια ακόμα χυδαία επίθεση σουηδικής εφημερίδας ωθούμενης από αντιπάλους νοσοκομειακούς ψυχιάτρους, ζητά την απέλαση τού Ράιχ για «μην  ερωτοτροπεί με νεαρούς και νεαρές, ένας από αυτούς, τούς όπως ονομάζονται, Γερμανούς σεξολόγους και να πείθει με τη λαθεμένη ψευδοεπιστήμη του».

1935. Ο μετέπειτα εκδότης τού αμερικανικού περιοδικού,  στο οποίο δημοσιεύθηκε το άρθρο που αποτέλεσε αφορμή για τη δίωξη τού Ράιχ, Michael Straight, προσχωρεί στην κομουνιστική σέχτα τού βρετανικού πανεπιστημίου Κέμπριτζ.

1935. Από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο ο Ράιχ διεξάγει πειράματα διερευνώντας τη βιοηλεκτρική φύση τής λίμπιντο. Ο μετέπειτα καγκελάριος τής Δυτικής Γερμανίας Βίλι Μπραντ συμμετέχει στα πειράματα, μαζί με τη μετέπειτα σύζυγό του, η οποία εκείνη την εποχή εργάζεται ως γραμματέας τού Ράιχ. Ο αρχηγός τής νορβηγικής αστυνομίας Konstand, θεωρεί τον Ράιχ ως «τον πιο επικίνδυνο εχθρό τού νόμου και τής τάξης». Μερικά χρόνια αργότερα ο εκπρόσωπος τής τάξης και των ηθών, θα εκτελεστεί ως συνεργάτης των ναζί.

1935. Ο Στάλιν αρχίζει τις ψεύτικες δίκες τής Μόσχας. Την ίδια εποχή ο Ράιχ βρίσκεται στο Όσλο, ενώ ο μετέπειτα εκδότης Straight, που θα δημοσιεύσει στο περιοδικό του το άρθρο-λιβελογράφημα, συνεχίζει να είναι μέλος τής κομουνιστικής σέχτας τού πανεπιστημίου Κέμπριτζ, χτίζοντας το δρόμο για να γίνει στη συνέχεια πράκτορας της Μόσχας.

1935 Απρίλιος. Στον πόλεμο εναντίον τού Ράιχ, παρεμβαίνει εκ νέου η Γκεστάπο. Στο επίσημο δελτίο πληροφοριών «Reichsgesetzblatt» υπογραμμίζεται ότι πρέπει να κατασχεθούν τα έργα του «επειδή είναι δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και τάξη»…

1935 Μάιος. Με νέο δελτίο ανακοινώνεται από τη Γκεστάπο ότι ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ απαγορεύεται  η διανομή όλων των εκδόσεων τής sex-pol  (σε κάθε γλώσσα) σε όλη τη Γερμανία.

1935 Kαλοκαίρι. Ο Ράιχ μαζί με την κόρη του Εύα επισκέπτεται την τέως σύζυγό του Άνι, που κάνει διακοπές στην Αυστρία, με τον δεύτερο σύζυγό της Rubinstein. Το αίτημά του να ζήσει η κόρη του μαζί του απορρίπτεται με το επιχείρημα ότι πρέπει πρώτα να τελειώσει την ανάλυσή της με την παιδοψυχολόγο Berta Bornstein. Η Εύα αργότερα αποκάλυψε ότι ο ρόλος αυτής τής γυναίκας ήταν να τής κάνει πλύση εγκεφάλου για να θεωρήσει τρελό τον πατέρα της… Καταπληκτική ψυχανάλυση από μια επιστήμονα που είχε εκπαιδευτεί από την κόρη τού Φρόιντ, Άννα… Ο Ράιχ αγνοούσε τότε ότι ο σύζυγος τής πρώην συζύγου του ήταν πράκτορας τής Μόσχας.

1935 Αύγουστος. Μια ομάδα φοιτητών από την κομουνιστικά σέχτα τού Κέμπριτζ, μεταξύ αυτών ο μετέπειτα κατάσκοπος και εκδότης Straight και ο μετέπειτα ψυχαναλυτής Charles Rycorft, που θα γράψει ένα λιβελογράφημα – βιογραφία εναντίον τού Ράιχ, επισκέπτονται το Λένινγκραντ.

1935 Αύγουστος. Ο  Otto Fenichel, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε εχθρό και συκοφάντη του Ράιχ, αναγκάζεται να φύγει από το Όσλο, επειδή όπως αναφέρει ο Ράιχ»δεν μπορούσε πια να βγάλει το ψωμί του». Όλοι οι ασθενείς του είχαν προτιμήσει τον Ράιχ ως θεραπευτή τους…

1935 Σεπτέμβριος. Ο Ράιχ αλληλογραφεί με τον Τρότσκι.

1935 Δεκέμβριος. Ο Max Eitingon (το δεξί χέρι τού Φρόιντ) με επιστολή του αρνείται ότι συμμετείχε στην εκδίωξη τού Ράιχ από τη Διεθνή Ψυχαναλυτική Εταιρεία.

1936 Μάιος. Ο Ράιχ στέλνει τηλεγράφημα στον Φρόιντ για τα 80 χρόνια του. Επίσης γράφει άρθρο με τίτλο «Τα συγχαρητήριά μας για τα γενέθλια τού Φρόιντ». Τον ίδιο μήνα κάνει τα πρώτα βήματα για ν’ ανακαλύψει τα βιόντα, μεταβατικές μορφές μεταξύ ζώσας και μη ζώσας ύλης. Με αφορμή αυτή την ανακάλυψη θα δεχτεί σε λίγο διάστημα βίαιη επίθεση που θα κρατήσει σχεδόν ένα χρόνο, με πάνω από 100 άρθρα.

1936 Δεκέμβριος. Ο Νορβηγός κομουνιστής υπουργός Δικαιοσύνης Trygve Halvdan Lie και μετέπειτα πρώτος Γενικός Γραμματέας τού ΟΗΕ, απελαύνει τον Τρότσκι. Ορισμένες αναφορές σε νορβηγικές ιστοσελίδες τον τοποθετούν τον Lie, στο χώρο των έμμισθων πρακτόρων τής Μόσχας. Τον ίδιο μήνα ο Ράιχ δείχνει για πρώτη φορά τα βιόντα στον Albert Fischer τού Ινστιτούτου Ροκφέλερ, ο οποίος δεν κατανοεί απολύτως τίποτα.

1937 Ιανουάριος. Ο κατοπινός εκδότης τού αμερικανικού περιοδικού «New Republic»  Michael Straight, όπου θα δημοσιευθεί το 1947 το άρθρο – δηλητήριο σε βάρος τού Ράιχ,  προσχωρεί στο δίκτυο πρακτόρων τής Μόσχας. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει εργασία στην Morgan Bank…

1937  Μάρτιος. Καλλιέργειες βιόντων στέλνονται από τον Ράιχ για εξέταση στο βακτηριολόγο καθηγητή Theodor Thjotta, που χωρίς να το γνωρίζει ο Ράιχ, εργάζεται με επιχορηγήσεις από το Ίδρυμα Ροκφέλερ.

1937  Μάρτιος. Το  Ίδρυμα Ροκφέλερ στο Παρίσι, αρνείται επιχορήγηση στον Βίλχελμ Ράιχ.

1937 Μάιος. Ο καθηγητής Roger du Teiil αρχίζει δουλειά μαζί με τον Ράιχ στο Όσλο και διαπιστώνει την ύπαρξη βιόντων.

1937 Μάιος. Αρχίζει σταδιακά μια μεγάλη και πανουκλιασμένη εκστρατεία τής πλειοψηφίας τού νορβηγικού Τύπου εναντίον τού Ράιχ με αφορμή την ανακάλυψη των βιόντων. Μέσα σε διάστημα ενός έτους θα δημοσιευθούν πάνω από 100 άρθρα εναντίον του. Ο Ράιχ απαντά μονότονα: «Ελέγξτε τα πειράματά μου». Ουδείς ουσιαστικός έλεγχος γίνεται.

1937 Ιούλιος. Η Ρωσική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διακόπτει κάθε είδους δραστηριότητα. Θα ακολουθήσουν 20 χρόνια «πάγου»…

1937 Δεκέμβριος. Η νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten» δημοσιεύει την πρώτη επίθεση εναντίον τού Ράιχ, μέσω τού βακτηριολόγου Klaus Hansen, ο οποίος δηλώνει πως  η κίνηση των βιόντων είναι η γνωστή κίνηση Brown. Ακολουθεί νέα επίθεση από έναν σύλλογο αντλερικών, που εκτιμά ότι η ψυχιατρική θεραπεία τού Ράιχ είναι απάτη.

1937 Δεκέμβριος. Την ίδια εποχή αρχίζει ψυχιατρική θεραπεία με τον Ράιχ ο ιδρυτής τού πασίγνωστου αντιαυταρχικού σχολείου Σάμερχιλ,  Α. Σ. Νίλ.

1938. Εκδίδεται το μνημειώδες έργο τού Ράιχ «Die Bions». («Τα Βιόντα» αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις τού Ράιχ). Συνεχίζεται η δηλητηριώδης επίθεση από το νορβηγικό τύπο. Μεταξύ άλλων κατηγορούν τον Ράιχ ότι οργανώνει ραντεβού μεταξύ ψυχικά ασθενών για να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, ενώ μια φασιστική εφημερίδα ζητά να κλειστεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ένας άλλος καθηγητής τον καταγγέλλει στις αρχές επειδή διεξήγε πειράματα με ζώα… (ποντίκια).

Ο Ράιχ ζητά να γίνουν ελεγχόμενα πειράματα για τα βιόντα. Αρχικά ο ιατρικός σύλλογος αντιδρά θετικά αλλά αργότερα αλλάζει στάση. Ο συνεργάτης τού Ράιχ καθηγητής Roger du Teil αποβάλλεται από το πανεπιστήμιο επειδή συνεργάζεται με τον Ράιχ. Λίγο αργότερα, επειδή γίνεται σαφές ότι πρόκειται περί σκανδάλου, αποκαθίσταται στη θέση του.

Την ίδια εποχή ο μετέπειτα εκδότης – πράκτορας τής Μόσχας Michael Straight στου οποίου το περιοδικό θα δημοσιευθεί το 1947 το λιβελογράφημα εναντίον τού Ράιχ,  διορίζεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ…

1938 Φεβρουάριος. Λήγει η άδεια παραμονής τού Ράιχ στη Νορβηγία. Ξεκινά μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο, πόλεμος για την απέλασή του, που εμποδίζεται προς το παρόν από πολλούς υποστηρικτές του.

1938 Μάρτιος. Δημοσιεύεται στο νορβηγικό Τύπο επιστολή  υποστήριξης για τον Ράιχ από το διάσημο ανθρωπολόγο Μαλινόφσκι. Περίπου 70 χρόνια αργότερα ο ιστορικός Havard Nilsen καθηγητής στο τμήμα ιστορίας τού πανεπιστημίου τού Όσλο με την εργασία του – “The Τroll Circle” – “Ο κύκλος των καλικάντζαρων” – θα αποκαλύψει ότι η συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του Ράιχ, οργανώθηκε κυρίως μέσα από την τότε νορβηγική κυβέρνηση, για πολιτικούς λόγους και θα αποκαλύψει επίσης ορισμένα δεδομένα για τη σχέση Ράιχ – Τρότσκι.

1939  Φεβρουάριος. Ο Ράιχ ανακαλύπτει τα  βιόντα SAPA. Κομβικό σημείο για να ανακαλύψει στην πορεία, την εκπομπή ενέργειας από αυτά και στη συνέχεια για να ανακαλύψει τον οργονοθάλαμο και όλα όσα ακολουθούν. Μια ακόμα έμμεση επίθεση εναντίον του. Η κυβέρνηση μπροστά σε ένα κύμα διαμαρτυρίας για τη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον τού Ράιχ στο νορβηγικό τύπο, αποφασίζει να μην τον απελάσει με πλάγιο τρόπο. Ψηφίζει νόμο που τον «φωτογραφίζει» με τον οποίο ορίζεται ότι οποιοσδήποτε εξασκεί ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία θα πρέπει να αποκτήσει ειδική άδεια από την κυβέρνηση. Αυτό στην ουσία είναι το τέλος παραμονής του και στη Νορβηγία.

1939 Απρίλιος. Η εφημερίδα «Aftenposten» δημοσιεύει άρθρο δύο βιολόγων στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ράιχ γνωρίζει ανατομία όσο ένας πρωτοετής φοιτητής και ότι το αίτημά του για έλεγχο των πειραμάτων του είναι χαμένος χρόνος… (Σημειώνεται ότι ο Ράιχ ήταν αριστούχος στο μάθημα τής ανατομίας και γενικά στα περισσότερα μαθήματα τής ιατρικής. Ήταν μάλιστα τόσο καλός ώστε παρέδιδε μαθήματα σε πρωτοετείς φοιτητές ενώ αυτός ήταν μόλις στο δεύτερο έτος, τέλειωσε δε την ιατρική σε τέσσερα έτη αντί για έξι. Είναι επίσης χαρακτηριστικό της ιδιοφυΐας του ότι το καλοκαίρι τού 1922 πήρε το πτυχίο της ιατρικής, ήταν μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, συμμετείχε σε διάφορες κλινικές έρευνες και ασκούσε ψυχανάλυση για περισσότερο από τρία χρόνια).

1939 Μάιος. Ο Ράιχ αποφασίζει να πραγματοποιήσει την πέμπτη μετανάστευση. Αυτή τη φορά στις ΗΠΑ.

1939 Μάιος. Η σύζυγος του μετέπειτα καγκελαρίου τής Δυτικής Γερμανίας Βίλι Μπραντ,  Getrude Gaasland, μεταφέρει πριν από τον Ράιχ στην Αμερική, το αρχείο του, εργαστηριακά εργαλεία, και έπιπλα. Συνολικά εργάστηκε ως βοηθός του για πέντε χρόνια.

1939, 27 Αυγούστου. Ο Ράιχ αποβιβάζεται στη Νέα Υόρκη, ύστερα από ήσυχο ταξίδι με το πλοίο «Stavenger».

1939 Σεπτέμβριος. Ο Χίτλερ εισβάλλει στην Πολωνία. Ξεκινά ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Για τον Ράιχ αρχίζει στις ΗΠΑ μια νέα δημιουργική περίοδος εξαιρετικών ανακαλύψεων, αλλά και νέων σκληρότερων διώξεων και συκοφαντιών.

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Η χρονολογική αποκάλυψη των παράλογων διώξεων και τής συστηματικής πανουκλιασμένης συκοφάντησης κατά την περίοδο παραμονής τού Ράιχ στις ΗΠΑ μένει να γραφεί.

‘Ήδη έχω συγκεντρώσει μεγάλο όγκο δεδομένων αλλά πιστεύω ότι χωρίς τη μελέτη τού σχετικού φακέλου με τίτλο “Συνωμοσία”, που παρέμενε κλειστός στο Πανεπιστήμιο τού Χάρβαρντ για μισό αιώνα, η έρευνά μου θα ήταν ελλιπής.

Ήδη, χάρη στην ψυχίατρο – οργονομίστρια Τάνια Ζώτου και ύστερα από αίτησή μου προς τον Μουσείο Ράιχ, έχω στα χέρια μου ένα πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών από αυτό τον φάκελο. Ωστόσο, το υλικό που περιέχει είναι πέρα από κάθε φαντασία. Για να προλάβω σε αυτή τη ζωή να καταγράψω ορισμένα σημαντικά δεδομένα, η αίτησή μου προς το Μουσείο δεν ζητά τον πλήρη φάκελο, αλλά όσους από τους υποφακέλους και κείμενα έκρινα ότι θα με βοηθούσαν στην πλήρη αποκάλυψη τής αθλιότητας.

Οι έχουσες και έχοντες διαβάσει έως εδώ “Το Ημερολόγιο τής Αθλιότητας”, σίγουρα δεν θα έχουν καμία αμφιβολία για το συντελεσθέν αίσχος σε βάρος ενός από τους ιδιοφυέστερους επιστήμονες τού 20ού αιώνα. Η συνέχεια τού “Ημερολογίου” θα καταδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία τη διατήρηση και την κορύφωση αυτού τού αίσχους, στο οποίο συμμετείχαν η αμερικανική δικαιοσύνη, άλλες κρατικές αμερικανικές υπηρεσίες, κορυφαίες επιστημονικές οργανώσεις, μυστικές υπηρεσίες, αλλά και άτομα νεκροκεφαλές και νεκροθάφτες κάθε ανακάλυψης που οδηγεί στην υγεία και ευτυχία.

Θα διαπιστώσουν επίσης την παντελή απουσία αντίδρασης, την απόλυτη σιγή, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ από το λεγόμενο προοδευτικό κατεστημένο και από κάθε οργάνωση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και από κάθε διανοούμενο, για το απίστευτο αίσχος που συντελέσθηκε στον 20ό αιώνα, με το κάψιμο όλων των βιβλίων τού Ράιχ.

Στη συνέχεια, τα σχόλια, τα συμπεράσματα και οι αντιδράσεις θα είναι δικές σας.


Advertisements

3 thoughts on “ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ (Νο 4)

 1. Καλησπέρα,
  τα συγχαρητήρια μου για το «Το Ημερολόγιο της αθλιότητας» που είναι πολύ καλή δουλειά. Αρκετά πληροφοριακό ακόμη και για μένα που έχω διαβάσει αρκετά για τη ζωή του Wilchlem Reich και βλέπω ότι υπάρχουν πολλά γεγονότα που δεν τα γνώριζα. Θα περιμένω τη δημοσίευση των στοιχείων απο τις διώξεις στις ΗΠΑ, γιατί εκεί νομίζω ότι παίχτηκε το πιο σημαντικό μέρος της αθλιότητας. Και εννοώ τη δικαστικής απόφαση. Πέρα όμως από όλα αυτά τα σημαντικά κατά τη γνώμη μου η έρευνα πρέπει να επεκταθεί για τη διασταύρωση των στοιχείων σε άλλα πεδία; Π. χ. Υπάρχουν προσωπικά αρχεία των αντιπάλων του Reich. Τι λένε οί ίδιοι; Πως εξηγούν σε κείμενα που δεν δημοσιεύονται τότε όλα αυτά; Είναι έτσι όπως τα γράφουν ή πίσω απο όλες αυτές τις επιθέσεις υπάρχουν και κρυφά πράγματα, όπως το που θα πάει η επιστημονική έρευνα και ποιος από αυτούς θα καρπωθεί τα οφέλη. Ή αν υπάρχει προσωπικό αρχείο του δικαστή Κλοφφορντ, τι αναφέρει για όλα αυτά; Γιατί δεν έιναι μια τυχαία αππόφαση, ή στις διώξεις του Reich έπειξε ρόλο το κλίμα του μακαθρισμού που υπήρχει εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ;
  Και πάλι τα συγχαρητήρια μου για τη δουλειά σου.
  Μανόλης

  • Πάνω από τρεις δεκαετίες που ασχολούμαι με τον Ράιχ και το έργο του πάντα μένω κατάπληκτος όσο μαθαίνω περισσότερα, πόσο λίγο τον γνωρίζω και αυτόν και το έργο του. Συμφωνώ ότι τα γεγονότα στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά σημαντικά, αλλά είναι ταυτόχρονα απλά, επειδή επιβεβαιώνουν ότι η ανθρώπινη συγκινησιακή πανούκλα δρα πάντα για να καταστρέφει το έργο και τη ζωή όσων υποστηρίζουν τις δυνάμεις τής δημιουργίας, τής υγείας και τής ζωής.
   Σίγουρα, μου είναι παντελώς αδύνατο με τα οικονομικά μέσα που διαθέτω να πραγματοποιήσω τέτοια έρευνα σε βάθος, όπως το κοινωνικό και ό,τι άλλο πόθεν έσχες των δικαστών του. Η δυσωδία πίσω από αυτή την υπόθεση, και ενδεικτικό τής αλύπητης πολεμικής που δέχτηκε ο Ράιχ, είναι ένα απλό γεγονός. Ο άνθρωπος που ήταν κατήγορος (εισαγγελέας) στην δικαστική περιπέτεια τού Ράιχ, υπήρξε προηγουμένως δικηγόρος του(!) και ήταν αυτός μάλιστα που είχε υπογράψει μαζί με άλλους συνεργάτες τού Ράιχ, ένα πρωτόκολlο στο οποίο δήλωνε ότι είχε παρατηρήσει με τα ίδια του τα μάτια(!) την κινητική ιδιότητα τής οργονοενέργειας, αυτή δηλαδή που οδήγησε αργότερα τον Ράιχ στην ολοκλήρωση τού οργονομοτέρ! Το δικαστήριο αν και το ήξερε αυτό το γεγονός, αν και η προηγούμενη ιδιότητα (τού νομικού συμβούλου-δικηγόρου), συνιστά προφανή και αδήριτο λόγο για να αντικατασταθεί ο κατήγορος, παρά ταύτα προχώρησε τη δίκη με αυτόν τον απίθανο τύπο, που ήταν προηγουμένως δικηγόρος τού Ράιχ!
   Αυτό, και αμέτρητα άλλα ντοκουμέντα εύχομαι να βρω δύναμη και χρόνο και χρήμα για να τα παρουσιάσω σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

 2. Παράθεμα: Κοινωνικοπολιτισμός και Διαταραχές της Προσωπικότητας | + -

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s