Αποκαλύπτονται τα μυστικά παρασκευής τού οργονοτσίπουρου!

Γράφει:
Ο Χρήστος Μουσουλιώτης
Φώτης Μπουκινάς: Ο βιοκαλλιεργητής που γράφει ιστορία στο χώρο τής γεωργίας, Η προσπάθειά του να καλλιεργεί με τη βοήθεια τής οργόνης, αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στη γεωργία μετά το πρώτο δειλό σκάλισμα τής γης, που συνέβη πριν χιλιάδες χρόνια από τους προγόνους μας.

Ορισμένοι άνθρωποι διαθέτουν λειτουργική σκέψη και καλή επαφή με τον πυρήνα τους. Καταφέρνοντας με ό,τι κάνουν να βοηθούν τη ζωή, το περιβάλλον, αλλά και τους συνανθρώπους τους. Ο βιοκαλλιεργητής Φώτης Μπουκινάς ανήκει σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων, που προσφέρουν παντού.

Οι προσπάθειές του στη βιολογική καλλιέργεια έχουν γράψει ιστορία, επειδή αποτελεί τον μοναδικό βιοκαλλιεργητή σε ολόκληρο τον κόσμο, που χρησιμοποιεί την οργόνη ως μέθοδο ενδυνάμωσης των καλλιεργειών του, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και τους ανθρώπους.

Οργονοτσίπουρο

Η παραγωγή οργονοτσίπουρου είναι μια ακόμα καταπληκτική του προσπάθεια, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, (το δοκίμασα και το βρήκα εξαιρετικό!). Το απίστευτο γεγονός σε αυτή την ιστορία είναι ότι για να φτάσει στην παραγωγή οργονοτσίπουρου απαιτήθηκαν εμπειρίες πολλών ετών, πειραματισμοί, επιτυχίες, αλλά και αποτυχίες, που κατέληξαν σε αποδοτική γνώση – δηλαδή στα μυστικά παραγωγής του. Όλα αυτά, ο Φώτης Μπουκινάς τα αποκαλύπτει σχεδόν όλα, με το κείμενο που ακολουθεί.

Καλλιέργεια του Αμπελώνα για την παραγωγή οργονο-τσίπουρου

Τού Φώτη Μπουκινά

Το αμπέλι χρειάζεται την κατάλληλη ενέργεια όσο κανένα άλλο είδος πάνω στη γη. Γι’ αυτό το λόγο οι σειρές πρέπει να έχουν φυτευτεί από ανατολή προς τη δύση. Με αυτόν τον τρόπο φυτείας έχουμε τον Ήλιο να ακτινοβολεί με το σωστό τρόπο τον αμπελώνα όλη την ημέρα. Αρχές της Άνοιξης πρέπει να ξελακώνουμε τη ρίζα του αμπελώνα για να αερίζεται και να διαπερνά η ηλιακή ακτινοβολία το ριζικό σύστημα. Επίσης, πρέπει να αφαιρούμε τις κλιματσίδες που έχουν προσβληθεί από διάφορες ασθένειες, οι οποίες στη συνέχεια πρέπει να καίγονται.

Κορφολόγημα

Το κορφολόγημα πρέπει να γίνεται όσες φορές χρειαστεί. Η σουλτανίνα που υπάρχει στον αμπελώνα μου θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Όταν ξεκινήσουν οι χυμοί να κυκλοφορούν στο κλίμα, τότε χαράζουμε σε δύο-τρία σημεία το κλίμα στους 20 πόντους πάνω από το έδαφος και με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε καλύτερη καρπόδεση και μεγαλύτερες ρώγες στο τσαμπί. Το πότισμα γίνεται όταν χρειαστεί.

Το νερό που ποτίζω είναι φορτισμένο. Το περνάω μέσα από συσσωρευτή οργόνης 30 στρωμάτων. Σημειώστε ότι στη βιολογική γεωργία επιτρέπεται κάθε είδους ψεκασμός και λίπανση, ΑΡΚΕΙ να προέρχεται από πετρώματα και όλα τα οργανικά να είναι πιστοποιημένα από τον Κανονισμό Βιολογικής Γεωργίας .

Όλο το μυστικό για καλή παραγωγή είναι η άμυνα του κλίματος απέναντι στις προσβολές. Αυτό που καταφέρνω με τη φόρτιση που δίνω στο κλίμα, μέσω του συσσωρευτή και την ενδυνάμωση που υφίσταται το κλίμα μέσω της οργόνης, είναι να μην επιτρέπεται στον “εχθρό” να δημιουργεί σοβαρές προσβολές και γι’ αυτό μπορεί το κλίμα να ανταπεξέρχεται σε όλα τα προβλήματα, χάρη στην “οργονοθεραπεία”.

Συλλογή των στέφλων

Εφόσον τα συλλέξουμε, διαχωρίζουμε τα στέφλα από τα κοτσάνια και τα τοποθετούμε στα βαρέλια. Τα αφήνουμε έως ότου ξεκινήσει ο βρασμός – ζύμωση και τα ανακατεύουμε πρωί και βράδυ, για όσες μέρες χρειαστεί. (Τα συγκεκριμένα με τα οποία έγινε το οργονοτσίπουρο είχαν 20 ημέρες βρασμό.) Εφόσον σταματήσει ο βρασμός, τα αφήνουμε άλλες 10 ημέρες και έπειτα μπορεί να πραγματοποιηθεί η απόσταξη.

Απόσταξη Οργονοτσίπουρου

Γεμίσαμε τα 2 πρώτα καζάνια, το καθένα έχει χωρητικότητα 130 κιλά στέφλων. Ρίξαμε στο καθένα από 1,5 κιλό νερό φορτισμένο με οργόνη και σφραγίστηκαν τα καζάνια. Μετά από μισή ώρα άρχισε να ρέει το πρώτο οργονοτσίπουρο.

Το πρώτο 1,5 κιλό το αφαιρέσαμε και από τα 2 καζάνια, διότι δεν πρέπει να το πίνουμε επειδή περιέχει την τοξική μεθανόλη (ξυλόπνευμα). Μετά από 2,5 ώρες τελείωσε η απόσταξη από τα πρώτα 2 καζάνια. Στη συνέχεια ξεναγεμίσαμε τα άλλα 2 καζάνια και η διαδικασία συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο.

Όταν τελείωσε η πρώτη απόσταξη, ξεκινήσαμε το διπλοβρασμό σε όλο το οργονοτσίπουρο, εκτός των κιλών που αφαιρέθηκαν κι επίσης προσθέσαμε στο διπλοβρασμό άλλα 7,5 κιλά νερού οργόνης. (Το ενεργοποιημένο με οργόνη νερό ονομάζεται έτσι επειδή είχε παραμείνει στο συσσωρευτή οργόνης συνεχώς για 284 ημέρες). Ξεκινήσαμε την απόσταξη από το διπλοβρασμό και αφαιρέσαμε τα πρώτα 3 κιλά.

Καρότα που έχουν ποτιστεί με νερό ενδυναμοποιημένο με οργόνη και οργονοτσίπουρο.

Ο διπλοβρασμός κράτησε 4 ώρες. Στο τελικό προϊόν οι βαθμοί αλκοόλης ήταν “40”. Στη συνέχεια εγχύσαμε νερό νοσοκομειακής χρήσης,(φυσιολογικό ορό) για να κατέβουν οι βαθμοί αλκοόλης στους “21”.

Η ποσότητα του αποσταγμένου νερού ήταν 45 κιλά. Το προϊόν που βγήκε ήταν φανταστικό. ΔΕΝ ΕΙΧΕ προστεθεί γλυκάνισος και παρόλα αυτά μοσχοβολούσε με όλα τα αρώματά του, από τη σουλτανίνα και το μοσχάτο. Σημειώστε ότι πρόκειται για ένα προϊόν που είχε υποστεί διπλή απόσταξη.

Η τελική ποσότητα του οργονοτσίπουρου προς κατανάλωση ήταν 160 κιλά. Τα στέφλα ήταν σουλτανίνα και μοσχάτο, συνολικής ποσότητας 600 κιλών, (400 και 200 αντίστοιχα).

Πού έγινε η απόσταξη και ποιοι ήταν παρόντες:

Η απόσταξη έγινε σε παραδοσιακό άμβικα (καζάνι) που λειτουργεί με ξύλα, στη Σωσάνδρα Αριδαίας του Νομού Πέλλας.

Ο άμβικας ανήκει στον Δούκη Πολυνίκη.

Παρόντες στην απόσταξη ήταν:

Μητρούλης Πέτρος: υπεύθυνος απόσταξης.

Μπουκινάς Φώτιος: Παραγωγός.

Μπουκινάς Ευστράτιος: Υιός του παραγωγού.

Χαρίσης Αργυρόπουλος: υπεύθυνος της Δ.Η.Ω. (Πιστοποίησε τη διαδικασία της απόσταξης, μαζί με το Θωμά Νυφαντή, υπάλληλο γραφείου Δ.Η.Ω. Κρύας Βρύσης).

Παρόντες ήταν επίσης οι: Χατζηγιάννης Νίκος, Σασάκαρος Αθανάσιος, Αναστάσιος Μπεκίρης, Περικλής Κεχαγιάς, Κωσταντόγλου Μάκης και Χρήστος Μουσουλιώτης.

 

Προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί με τη βοήθεια οργονονερού. Στο βάθος, ο γιός τού Φώτη Μπουκινά, Στράτος Μπουκινάς.

Προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί με τη βοήθεια οργονονερού. Στο βάθος, ο γιός τού Φώτη Μπουκινά, Στράτος Μπουκινάς.

(Για περισσότερα διαβάστε στο 4ο «Οργόνομα» από εδώ:  4ο «Οργόνομα»

Advertisements

5 thoughts on “Αποκαλύπτονται τα μυστικά παρασκευής τού οργονοτσίπουρου!

 1. Σας χαιρετω ειμαι βιοκαλλιεργητης διαβαζω και ενδιαφερομαι για την οργονη εχω κατασκευασει οργονοσυσσωρευτες και για φορτηση σπορων, ενδιαφερον θα ειναι και η παραγωγη οργονορακης,νεος στο διαδικτυο και επιθυμω επικοινωνια μαζι σας και με τον Χρηστο Μουσουλιωτη /Μα την οργονη δεν μπορει κανεις να σταματησει, γιατι αυτη ‘ναι που γενα παντοτινα τη φυση/

 2. Καλησπέρα κ. Μουσουλιώτη και όσοι άλλοι συντελεστές αυτού του πολύτιμου σάιτ. Πάντα εξαιρετικά τα άρθρά σας και οι συνεχείς έρευνές σας γύρω από την οργόνη και το έργο του Β. Ράιχ. Πως μπορούμε να προμηθευτούμε το τσίπουρο του κ. Μπουκινά;
  Να είστε πάντα καλά.

 3. Γεια σας….
  Έχω και εγώ έναν μικρό κήπο για προσωπική χρήση και θα ήθελα να μάθω-χρησιμοποιώ υην οργόνη.
  Σας ευχαριστώ

  • ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ,
   ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΟΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ, ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΜΠΟΥΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΟΝΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ Ή ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΑΝΟΙΓΜΑ, ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ. Π.Χ. ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΝΕΚΕΔΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ… ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΡΟΔΕΛΑΙΟ. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ…
   Ο ΧΩΡΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ. ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΜΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΣ ΑΠΌ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΟΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s