Πρωτοπόρος βιοκαλλιεργητής γράφει ιστορία με τη χρήση οργόνης!

Η επαγγελματική κάρτα τού κ. Μπουκινά.

Γράφει:

Ο Χρήστος Μουσουλιώτης

 

 

Ο κ. Μπουκινάς γράφει με τον τρόπο του ιστορία στη γεωργία, αλλά γράφει ιστορία και στις δημόσιες σχέσεις. Δείχνει σε όλους - με την παραγωγή των αγρών του - τις απεριόριστες δυνατότητες της οργόνης, τα «θαύματα» που συμβαίνουν με τη χρήση του συσσωρευτή οργόνης στη γεωργική παραγωγή.

Ένας βιοκαλλιεργητής, ο κ. Φώτης Μπουκινάς, γράφει τη δική του ενδιαφέρουσα ιστορία στο χώρο των βιοκαλλιεργειών,, αλλά κυρίως γράφει με μεγάλα και φωτεινά γράμματα την εξέλιξη της γεωργίας, από τότε που ο άνθρωπος από συλλέκτης καρπών και σπόρων άρχισε να καλλιεργεί τη γη.

Αρχικά, το σημαντικότερο εργαλείο που χρησιμοποίησε ο τροφοσυλλέκτης πρόγονός μας δίνοντας μεγάλη ώθηση στη γεωργική παραγωγή, ήταν  το «σκαπτικό ραβδί», που μ’ αυτό άρχισε να ωθεί τους σπόρους μέσα στο χώμα.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό εργαλείο ήταν η τσάπα με την οποία άρχισε να επεξεργάζεται καλύτερα τη γη.

Το τρίτο και σημαντικότερο που άλλαξε τη φύση της γεωργίας ήταν το άροτρο. Η ανακάλυψή του υπολογίζεται ότι έγινε πριν περίπου 4.000 χρόνια από σήμερα.

Η ανακάλυψη του αρότρου, μετέφερε στην ουσία τον σποροσυλλέκτη στο στάδιο του γεωργού .

Έως σήμερα η εξέλιξη στη γεωργία – κατά την άποψη του «Οργονόματος» συνέβαινε με μικρά βήματα προς τα εμπρός. Η πρόσφατη εποχή των χημικών λιπασμάτων και λοιπών χημικών επιδράσεων στην αγροτική παραγωγή έφερε τη γεωργία φαινομενικά ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αλλά στην πραγματικότητα τη μετέφερε και μαζί με αυτή και το περιβάλλον και την υγεία της ανθρωπότητας, πολλά μεγάλα βήματα προς τα πίσω.

Η λειτουργική σκέψη για τη θεραπεία μιας πάθησης σε ένα οργανισμό, κατευθύνεται στο πώς θα μπορέσει να στηρίξει και να ενδυναμώσει το σύνολο του πάσχοντος οργανισμού είτε πρόκειται για άνθρωπο, ζώο ή φυτό. Με την ενδυνάμωση του οργανισμού μέσω της φόρτισης με οργόνη, την ενέργεια δηλαδή που ήδη φέρει, δεν προσφέρεται έδαφος εισβολής και επέκτασης για οποιοδήποτε εισβολέα. Έτσι η άμυνα είναι ισχυρή και η θεραπεία είναι «αυθόρμητη» και χωρίς παρενέργειες.

Η μηχανιστική σκέψη επιδιώκει απλώς την εξόντωση του «εισβολέα» χρησιμοποιώντας «εργαλεία» που τον σκοτώνουν. Σκοτώνουν όμως ταυτόχρονα, όχι μόνο τον εισβολέα, αλλά και τον φορέα της πάθησης και το περιβάλλον.

Η λειτουργική σκέψη πηγάζει από τον βιολογικό πυρήνα η μηχανιστική από το άρρωστο δευτερογενές στρώμα. Η πρώτη συντηρεί τη ζωή η δεύτερη καταστρέφει, σκοτώνει, διεμβολίζει, εξοντώνει. Ο εξόντωση του «εχθρού» με χημικά, μπορεί να φέρει μια προσωρινή «νίκη», αλλά τελικά επιφέρει το θάνατο και την καταστροφή του φορέα και του περιβάλλοντός του. Αυτή είναι μια από τις τεράστιες διαφορές μεταξύ λειτουργικής και μηχανιστικής σκέψης και δράσης.

Η καταστροφή που έχει επέλθει στο περιβάλλον από τη χρήση της μηχανιστικής σκέψης στη γεωργία, με κάθε είδους τοξικά χημικά, έχει φθάσει σε τέτοιο ακρότατο σημείο, που οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι είμαστε πλέον στο χείλος του γκρεμού. Με ένα ακόμα βήμα δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής, δηλαδή δεν θα είναι δυνατό να αφαιρεθούν από το περιβάλλον.

Ο κ. Μπουκινάς με την εφαρμογή της οργόνης στις καλλιέργειές του και την καταπληκτική απόδοση που παίρνει, έκανε ένα τεράστιο άλμα προς το μέλλον, δείχνοντας σε όλους ότι είναι δυνατό να υπάρξει γεωργική παραγωγή με λειτουργικό προσανατολισμό, υπέρ της ζωής και του περιβάλλοντος, χωρίς τη χρήση τοξικών χημικών και ότι ο αιώνας της εφαρμογής της οργονοενέργειας στη γεωργική παραγωγή – με πολύ καλά αποτελέσματα – ήδη έφθασε.

Τα 50 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του Ράιχ, θυμίζουν τους στίχους του Ελύτη: «Εκείνοι που με λιθοβόλησαν δε ζούνε πια / Με τις πέτρες τους έχτισα μια κρήνη / Στο κατώφλι της έρχονται χλωρά κορίτσια / Τα χείλια τους κατάγονται από την αυγή / Τα μαλλιά τους ξετυλίγονται βαθιά στο μέλλον».

Η οργονοκαλλιέργεια εκτός Ελλάδας

Η εφαρμογή της οργονοενέργειας σε καλλιέργειες εκτός Ελλάδας, είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η χώρα μας – χάρη στον πρωτοπόρο βιοκαλλιεργητή Φώτη Μπουκινά και ίσως έναν δύο ακόμα, αποτελεί το μόνο και λαμπρό φάρο που θα οδηγήσει – όπως φαίνεται – το υγιές αγροτικό κίνημα στη χρήση της ενέργειας στην αγροτική παραγωγή, λόγω των μεγάλων αποδόσεων που προσφέρει.

Ο καθηγητής Heckam. (Η φωτογραφία από το Μουσείο Βίλχελμ Ράιχ).

Στο εξωτερικό, η πλέον εξέχουσα προσωπικότητα που υποστηρίζει τη χρήση οργόνης στην αγροτική παραγωγή είναι ο Joseph Heckman καθηγητής του πανεπιστημίου Rutgers στο τμήμα της Βιολογίας και Παθολογίας των Φυτών στις ΗΠΑ.

Πριν ακόμα γίνει πανεπιστημιακός καθηγητής ο κ. Heckman είχε επισκεφθεί το 2000 το Μουσείο Ράιχ όπου είχε παρουσιάσει τα τότε συμπεράσματά του σχετικά με την εφαρμογή της οργόνης στη γεωργία.

Όπως αποκάλυψε τότε, έφτιαξε τον πρώτο του συσσωρευτή οργόνης το 1973 όταν ήταν ακόμα σπουδαστής λυκείου. Από τότε έκανε μια σειρά από απλά πειράματα, όπως βάζοντας στο συσσωρευτή σπόρους και φυτά, κάτι που συνέχισε ως επαγγελματίας και αργότερα.

Το 1976 έβαλε σπόρους τομάτας σε συσσωρευτή και όπως αναφέρει, οι σπόροι που είχαν προηγουμένως ακτινοβοληθεί παρήγαγαν καλύτερα άνθη, και μεγαλύτερη παραγωγή τομάτας.

Στη συνέχεια πειραματίστηκε με συσσωρευτή πέντε στρωμάτων (όπως και ο κ. Φώτης Μπουκινάς) με σπόρους. Παρατήρησε έκπληκτος ότι κάτι μυστήριο συνέβαινε με το συσσωρευτή, επειδή όταν οι σπόροι ακτινοβολούνταν για μια ώρα η παραγωγή αύξανε κατά 50%. Όταν η ακτινοβόληση ήταν 10 ώρες η παραγωγή αύξανε μόνο κατά 23%.

Στην πορεία κατάλαβε ότι κλαδιά από κλίματα, που είχαν προέλθει από σπόρους ακτινοβολημένους εντός ενός συσσωρευτή  επηρεάζονταν υπερβολικά θετικά από την οργόνη. Γίνονταν πολύ δυνατά και σχεδόν αθάνατα.

Ο κ. Heckman καθώς περνούσαν τα χρόνια και αύξανε η εμπειρία του με φυτά άρχισε να πειραματίζεται με ποικίλες εφαρμογές της οργόνης και με διάφορα είδη και μέρη φυτών. Κρατούσε λεπτομερή αρχεία, για το είδος του φυτού, το χρόνο ακτινοβόλησης, τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία, την ποσότητα νερού που απορροφούσε κ.λπ.

Τα πειράματά του δεν ήταν όλα θετικά. Ορισμένα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και άλλα όχι. Παρά ταύτα πιστεύει ότι ο συσσωρευτής μπορεί να έχει  θετικές επιδράσεις σε μια σειρά από γεωργικές εφαρμογές όπως:

Στη φόρτιση σπόρων πριν από τη σπορά.

Στη φόρτιση ενόφθαλμων (κομμάτι φυτού προοριζόμενο για φύτευση).

Στη φόρτιση νερού άρδευσης.

Στη φόρτιση χώματος για γλάστρες και

Στην αύξηση του ορίου ζωής των αποθηκευμένων σπόρων.

Advertisements

One thought on “Πρωτοπόρος βιοκαλλιεργητής γράφει ιστορία με τη χρήση οργόνης!

 1. ΜΑΚΑΡΙ να αντισταθεί έτσι η ΑΠΟΔΑΣΩΤΙΚΗ γεωργία στους αναμενόμενους ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ:
  Τα ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Γιέλοουστόουν-Κρακατόα-Αίτνα εντείνουν τις προειδοποιήσεις τους για ηφαιστειακό χειμώνα:
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1350123/Worlds-largest-volcano-Yellowstone-National-Park-wipe-thirds-US.html

  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΟΤΕ;
  http://www.iceagenow.com/Krakatau_erupting-Thousands_evacuated.htm
  http://www.iceagenow.com/Could_Krakatoa_drive_us_into_an_ice_age.htm

  http://www.iceagenow.com/Etna-Sicily-Erupting.htm

  ΝΑΣΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ
  Ο κύριος παράγοντας του κλιματικού συστήματος της Γης είναι ο ήλιος.
  Η τροχιά τής Γης και ο προσανατολισμός της ως προς τον Ήλιο δείχνουν ότι ο κόσμος μας θα πρέπει τώρα να έχει αρχίσει να εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ψύξης- ίσως στην επόμενη εποχή των παγετώνων.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές ηφαιστειακές εκρήξεις ( όπως αυτή του όρους Πινατούμπο, το 1992) έχουν τη δυνατότητα να εκλύσουν μεγάλες ποσότητες αερολυμάτων που καθώς απλώνονται στην ατμόσφαιρα, μειώνουν το φως του ήλιου. με αποτέλεσμα την δημιουργία ψυχρού κλίματος στην επιφάνεια της Γης.
  http://science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability

  Global Cooling Consensus: Cooling Over The Next 1 To 3 Decades
  ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ από τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ
  ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας.
  Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.
  1. Mike Lockwood, Professor of Space Environmental Physics, University of Reading, UK.
  2. Syun Akasofu, Professor of Geophysics, Emeritus, University of Alaska.
  3. Prof. Mojib Latif, Professor, Kiel University, Germany.
  4. Dr. Noel Keenlyside from the Leibniz Institute of Marine Sciences at Kiel University.
  5. Professor Anastasios Tsonis, Head of Atmospheric Sciences Group University of Wisconsin.
  6. Dr. Kyle Swanson of the University of Wisconsin-Milwaukee.
  7. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University.
  8. Henrik Svensmark , Professor DTU, Copenhagen.
  9. Jarl R. Ahlbeck, D.Sc., AboAkademi University, Finland.
  10. Dr. Alexander Frolov, Head of Russia’s state meteorological service Rosgidromet.
  11. Dr. Tishkov, deputy head of the Geography Institute at Russian Academy of Science.
  12. Don Easterbrook, Professor Emeritus, Dept. of Geology, Western Washington University.
  13. Dr. Oleg Pokrovsky, Voeikov Main Geophysical Observatory.
  14. Girma Orssengo, b.Tech, PhD.
  15. Nicola Scafetta, PhD., Duke University.
  16. Dr William Livingston, astronomer & solar physicist, US Νational Observatory.
  17. Dr Matthew Penn, astronomer & solar physicist, US Νational Observatory.
  18. Joe d’Aleo, Executive Director of Certified Consultant Meteorologists.
  19. Harry van Loon, Emeritus at NCAR and CORA.
  20. Roland Madden, Senior scientist at NOAA, Deputy Head of Climate analysis.
  21. Dave Melita, Head Meteorologist at Melita Weather Associates.
  22. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University.
  23. Dr. David Archibald, Australia, environmental scientist.
  24. Dr Habibullo Abdussamatov, Head of Space Research, Lab of Pulkov Observatory.
  25. Dr Fred Goldberg, Swedish climate expert.
  26. Dr. George Kukla, Czechoslovakian Academy of Sciences, Columbia University
  27. Peter Clark, Professor of Geosciences at OSU.
  28. James Overland, NOAA.
  29. Theodore Landscheidt.
  30. Charvatova Iv., Czech Academy of Sciences
  31. Strestik J., Czech Academy of Sciences
  32. Thomas Gobig, Meteorologist, Meteo Media weather service.
  33. Piers Corbyn, Astrophysicist.
  34. Dr. Karsten Brandt, Director of Donner Weather Service.
  http://notrickszone.com/2010/12/28/global-cooling-consensus-is-heating-up-cooling-over-the-next-1-to-3-decades

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s