Βίλχελμ Ράιχ: Μια ζωή ανακαλύψεις

Ένας επιστήμονας που θα έπρεπε να τιμηθεί με πολλά βραβεία Νόμπελ είναι ο Βίλχελμ Ράιχ. Αντί αυτού το συγκινησιακά πανουκλιασμένο επιστημονικό κατεστημένο τής εποχής του, συνεπικουρούμενο από εμπορικά συμφέροντα, -ισμούς, ιδεοληπτικούς παράφρονες, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών διαφόρων κρατών και άλλους, που απλώς τρόμαζαν από τα όσα επαναστατικά έλεγε και ανακάλυπτε, τον πολέμησαν λυσσασμένα.

Το απίστευτο που συνέβη είναι το γεγονός ότι τα βιβλία του απαγορεύτηκαν στην ΕΣΣΔ, απαγορεύτηκαν από τη Γκεστάπο τού Χίτλερ, απαγορεύτηκαν από την Υπηρεσία Τροφών και Φαρμάκων των ΗΠΑ (μέσω απόφασης δικαστηρίου) και απαγορεύτηκαν σε όλο το χώρο κρατών που επηρέαζε τότε η Μόσχα. Επιπλέον, κάηκαν τόσο στη ναζιστική Γερμανία, την κομουνιστική ΕΣΣΔ, όσο και στην καπιταλιστική Αμερική, χωρίς να διαμαρτυρηθεί ούτε ένας διανοούμενος!

Πρόκειται για ένα απίστευτο επιστημονικό, κοινωνικοπολιτικό, επαγγελματικό και δικαστικό συκοφαντικό πραξικόπημα σε βάρος τού Ράιχ, που οι απόηχοί του έρχονται έως τις μέρες μας. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα αναμασιούνται από αδαείς, συγκινησιακά πανουκλιασμένους ή καλόπαιδα, που δεν μπορούν να χωνέψουν τα όσα επαναστατικά ανακάλυψε.

Βίλχελμ Ράιχ (1897-1957)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s