ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ

Ο Αιθέρας και οι Στροβιλιζόμενες Δομές

Μικρές εισαγωγικές νύξεις σε ένα μέγιστο θέμα:

Το φόβο τής πατριαρχικής Ανθρωπότητας για τον Αιθέρα

Η στροβιλιστική περιέλιξη, η σπείρα,η σπειροειδής κίνηση, η δίνη, η υπέρθεση δύο υλικών σωμάτων ή δύο ενεργειακών ρευμάτων, δεν είναι τίποτα άλλο η έκφραση τού κώδικα που χρησιμοποιεί ο Θεός ή η Φύση για να δημιουργεί.
M51

Τη σπειροειδή κίνηση την βλέπουμε παντού στη φύση. Την αναγνωρίζουμε πολύ βαθιά χαραγμένη στο παρελθόν, από τα πανάρχαια σπειροειδή οστρακόδερμα, έως τις εσχατιές τού Σύμπαντος με τους σπειροειδείς γαλαξίες.

Τη βλέπουμε να ξετυλίγεται μέσα από μύθους, θρησκευτικές δοξασίες και θρύλους.

Τη βλέπουμε χαραγμένη με σπείρες στα εδάφη τής Νάζτκα στο Περού.spiral1nazcka

Την αναγνωρίζουμε πάνω σε βράχους, αλλά και χαραγμένη σχεδόν σε όλα τα προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία.

Τη βλέπουμε στο μαγευτικό μπλε σπιράλ ορισμένων μεδουσών στον πυθμένα των θαλασσών, αλλά και ανάγλυφη αυτή και μόνο αυτή, στα ιερά χρυσά αγγεία των Μυκηναίων.

χρυσο.αγγειο.2ο

Η σπείρα ζωγραφίζεται σε καλλιτεχνήματα ή σε μικρές και τεράστιες τοιχογραφίες στην αρχαία Θήρα, αλλά και σχεδόν σε κάθε αγγείο τής μητρογραμμικής μινωικής εποχής στην Κρήτη και τη Σαντορίνη.

Ο σπειροειδής ιερός κόμπος (ιερόν άμμα) αγγίζει απαλά και προστατεύει όλα τα κεφάλια των αρχαίων κορασίδων με τη δομή τού ιερού κόμπου, αλλά τη βλέπουμε και σε όλες τις κόμες των πανέμορφων Κούρων.

Τη βλέπουμε στο ιερό σύμβολο τής μυστικιστικής ανατολής το γιν και γιαν, αλλά και σκαλισμένη σε κρυφούς ιερούς βράχους στο Ιερό των Θεών στη Σαμοθράκη.

Στην ουσία κατακλύζει,  κάθε έκφραση της ύλης και της ζωής, από το σπιν του ηλεκτρονίου, και τη σπειροειδή δομή των μαγνητικών γραμμών έως το αίμα μας που κινείται σπειροειδώς.

Η σπείρα εκφράζει, σχηματίζει και κινεί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια τους κυκλώνες, τους τυφώνες, και τα πανέμορφα βόρεια και νότια σέλαα.

Αν προσέξουμε τη δομή και το εύρος έκφρασης τής σπείρας, θα οδηγηθούμε πιθανώς στην αρχαία ονομασία της. Τον Αιθέρα. Τότε ίσως κατανοήσουμε τους θεούς που οργίστηκαν τρομερά με τον Προμηθέα επειδή έδωσε στους ανθρώπους – όχι τη φωτιά – αυτή μπορούσε να τη δώσει κι ένας κορμός δέντρου που τον έκαψε ένας κεραυνός, αλλά τη στροβιλιζόμενη και πανταχού παρούσα ενέργεια, τη λάμψη τού φωταυγούντα αιθέρα. Πρόδωσε το απόλυτο μυστικό τους. Το αιθερικό εργαλείο χτισίματος τής πλάσης. Το αειφόρον φως.

Επειδή η  αλλοίωση τής πραγματικότητας βρίσκεται παντού και αυτό δεν ομολογείται πουθενά, αυτό μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι η αντίληψη τής βαθιάς αλήθειας τρομάζει, προκαλεί δέος και διαρκή ανασφάλεια. Άρα θα πρέπει να μένει αλλοιωμένη και κρυμμένη.

Το πρώτο μεγάλο ψέμα ήταν και είναι ότι ο Προμηθέας έδωσε τη φωτιά sτους θνητούς. Στην πραγματικότητα τους αποκάλυψε τα μυστικά τού Αιθέρα. Όταν θρηνούσε για τη μοίρα του, δεμένος στο βράχο, καθώς το όρνιο πλησίαζε για να τον κατασπαράξει, ζήτησε βοήθεια από αυτόν. prometheus1-3804Ω Αιθέρα…

Advertisements

One thought on “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s